На 15-ия ден: Калин Стоянов се запозна на място с действията по издирването на Ивана

Снимка: БГНЕС

Работата на служителите на реда продължава чрез различни оперативни способи

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов посети днес ОДМВР – Кюстендил. На място той се запозна с действията на щаба, извършени до момента по издирване на 17-годишната Ивана Георгиева.

Семейството на момичето потърси помощ от служителите на реда за откриването ѝ, а в работата на терен бе ангажиран значителен кадрови ресурс на МВР – полицаи, жандармеристи, пожарникари, както и служители на Горското стопанство, планински спасители, се казва в прессъобщение, изпратено до медиите от МВР.

За визитата на министър Стоянов обаче не бяха уведомени медиите, които нямаха възможността да зададат въпросите си към вътрешния министър. От предоставената информация не става ясно и дали се подържа версията, че евентуално Ивана може да е извън границите на страната.

„Усиленото издирване на Ивана обхвана огромна по площ територия, обстойно бе изследвана всяка информация за евентуалното местонахождение на 17-годишното момиче, което е в неизвестност от 22 февруари.

Министър Стоянов бе информиран за продължаващите чрез различни оперативни способи издирвателни действия, които се осъществяват под координацията на щаба в  РУ – Дупница“, посочват още от пресцентъра на МВР.

А ИНФОМРЕЖА припомня фактологията:

17-годишната Ивана Георгиева изчезва на 22-ри февруари по обяд от училище, след като оставя мобилния си телефон в класната стая. Засичана е няколко пъти след това на камерите на голям търговски обект. Ден по-късно беше намерено и якето на Ивана в близост до главен път Е – 79. На 26-февруари беше сменена профилната й снимка в социалните мрежи.

Така вече 15 дни по-късно отдел „Киберсигурност“ проверява различни информации, както и кой е сменил снимката на Ивана в социалните мрежи. Резултат обаче няма или поне такъв, оповестен пред медиите.

По случая с изчезването на 17-годишната ученичка е образувано досъдебно производство за противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно лице. Става въпрос за принудително държане на лице против волята му, така е квалифициран случая, коментира и заместник-районният прокурор на Районна прокуратура – Кюстендил, Радостина Стоянова. Тя уточни, че вече са разпитани множество свидетели, в това число родителите на Ивана, съученици и учители.

А малко след като изчезна момичето, кметът на Дупница Първан Дангов обяви, че Ивана е тормозена в училище.  „Разпоредил съм вътрешна проверка във всички училища на територията на община Дупница. Ще очаквам да ми бъде предоставен списък от училищата за деца с проблемно поведение“, коментира преди дни и кметът на Дупница Първан Дангов.

За случая се изказа и директорката на Професионалната гимназия по хранително-вкусови и химични технологии в Дупница, където Ивана е в 11-и клас. Виолета Савова заяви, че „не децата тормозеха Ивана, а тя ги тормозеше с поведението си“.

Така в продължение на 15 дни информацията около изчезването на Ивана е оскъдна. Знае се, че момичето е имало психологично заболяване, което е било неглижирано и от семейството. Посещавало е психолог и психиатър, но няма яснота дали момичето е получавало лекарства и какви. Една от последните версии, която се тиражира е, че е възможно Ивана да е напуснала страната. Дали това е така, как е напуснала, с кой…..въпроси, на които трябва да дадат отговор разследващите!

Факт е обаче, че втори човек изчезва безследно от Дупница. Макар и различен да е случаят, все още няма никакви следи от Янек Миланов, който е в неизвестност от 31 юли 2020 г.  Последваха множество издирвателни акции, претърсвания на огромна по площ територия в Дупница и околността, но до този следа от Янек няма!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK