Десетки инициативи забавляваха децата от Банско и Благоевград

Снимка: Община Благоевград

1 юни бе истински празник за малчуганите!

Стотици детски усмивки и греещи очи озариха Благоевград в празничния ден – 1 юни.

Празничният първи юни бе изпълнен с много веселие, игри и интересни занимания в Благоевград. Община Благоевград бе подготвила много изненади, сред които лаборатория за химични опити, музикална школа, работилнички за рисуване и оцветяване и много други. 

Официално, начало на тържествата даде Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“, която се качи на сцената преди началото на концерта „Талантите на Благоевград“. В първата част от концерта участие взеха Музикално училище „Престо“, Клуб по спортни танци „Импулс“, Вокално студио „Фа диез“, Танцов клуб „Силвана денс“, Денс студио "Дежа Вю", Балетна школа „Релеве“. Втората част на концерта започна в 17.00 часа на площад „Македония“, а в програмата се включиха представители от школите към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Те представиха богата танцово-музикална програма, която зарадва присъстващите на големия площад. Изви се и дълго хоро, което премина през цялото площадно пространство. 

Празничната програма завърши с Фолклорна надпревара, която предизвика много хубави емоции и създаде едно още по-приятно и цветно настроение. 

Изненади за децата бяха подготвили и Регионална библиотека „Димитър Талев“, Регионален исторически музей и Общински Куклен театър – Благоевград. 

В Деня на детето много слънчева атмосфера донесе и работилницата „Цветен карнавал“, която посрещна десетки деца, които изработиха карнавални костюми и маски. 

Събитията са организирани от Община Благоевград, Центъра за личностно и творческо развитие, с участието и на доброволци от националния съвет на ДАЗД и УНИЦЕФ, НХГ "Св.св. Кирил и Методий" и Младежки парламент.

Община Банско подари един вълшебен ден на своите деца. Те се превърнаха в сладкодумни екскурзоводи и създадоха свое „Детско царство в музея” в обектите на Музеен комплекс Банско.

Гледаха най-интересните детски филми в Туристически информационен център и искрено се забавляваха на празничния детски карнавал.

Най-ранобудните – малките рибари, мериха своите риболовни умения на язовир Белизмата.

Гости на мероприятието бяха кметът на Банско Иван Кадев, заместник –кмета Костадин Атанасов и председателя на общински съвет Банско Костадин Загорчин.. Той поздрави малчуганите по случай празника и им пожела много здраве и повече време за игри през летните дни. И както във всяко състезание, така и сега най-добрите се класираха на челните места.

Победителите получиха грамоти и рибарски пособия, които им бяха връчени от общинския ръководител. 

Първо място в категория до 4 клас бе спечелено от Мирослав Керанджиев. Следваха го Ради Халачев и Йоан Кехайов.

В категория от 5 до 12 клас първото място зае Здравко Черешаров, следван от Ивана Кехайова и Костадин Касапинов.

С приз най – малък участник бе награден Костадин Боцев. Грамоти бяха връчени на всички участници в състезанието.

Празникът ще продължи на 4 юни в местността Ролбана където ще се проведе традиционното Детско състезание по планинско колоездене, което е част от празничната програма по случай Международния ден на детето – 1 юни.

 
 
Снимка: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//