Депутатът Николай Бошкилов пита в НС за ГКПП-Клепало и опасния път през Кресна и дефилето

Николай Бошкилов, снимка: БСП

Народният представител от Коалиция БСП за България Николай Бошкилов обеща на днешната приемна, че ще направи парламентарно питане относно опасния път при Кресненското дефиле.

Николай Бошкилов сподели, че  жители на Струмяни са повдигнали за пореден път въпрос, свързан с дългоочакваното от тях изграждане и откриване на граничен пункт с Македония. На територията на Македония пунктът е изграден, но от наша страна все още няма и път до Клепалото.

"Недоволството на хората е основателно. Няколко правителства обещават отварянето на нов българо-македонски коридор, но всичко остава в забвение. Ще подготвя питане в парламента и по този въпрос. Може да се изгради инфраструктурата при строежа на АМ "Струма, в района на Микрево", заяви Бошкилов.

Жители на Кресна от своя страна се оплакаха на народния представител за неспазено обещание от АПИ да обезопасят района. 

"Представители на Инициативния комитет срещу жертвите на пътя заявиха, че отсечката от Кресненското дефиле до Струмяни остава най-опасната за преминаване на пешеходци от двете общини. Главен път Е-79, който минава през Кресна и останалите населени места, е още по-натоварен през настоящия сезон. На най-оживената пешеходна пътека в града, където пресичат много ученици, възрастни и майки с деца, има изградена само една изкуствена неравност, въпреки отпуснатите от държавата 400 000 лева за неотложни мерки", коментира депутатът Николай Бошкилов.

"От сдружението, което организира няколко протеста в Кресна, настояват да се ситуират още "легнали полицаи", камера за денонощно наблюдение и отчитане на скоростта на преминаващите превозни средства. Не е поставена още и обещаната от АПИ шумяща маркировка на пътя при Долна Градешница и Кресна", изтъкна Бошкилов, който ще подготви парламентарно питане по поставените проблеми.

"Друг важен сигнал в днешната ми приемна бе отправен от жители в Гърмен. Отново на дневен ред е въпросът с ромското гето, наричано от местните "Кремиковци". От сдружение "Бъдеще за Гърмен" са готови на ефективни протестни действия, ако държавата и Община Гърмен не предприемат съответните законови мерки за премахване на незаконните постройки, които са повече от 100. В началото на юни в Гърмен ще се проведе и референдум", изтъкна червеният депутат Бошкилов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK