Депутатът Любен Татарски пожела фестивалът "Малешево пее и танцува" да пребъде

Любен Татарски, снимки: Община Струмяни

Ден след посещението на Цветан Цветанов на фестивала в Микрево – на 15 октомври, сред гостите на културното събитие, организирано от Община Струмяни и фондация „Старата България”, бе Любен Татарски– председател на Комисията по регионалната политика и местно самоуправление в Народното събрание и мажоритарен депутат от ПП ГЕРБ за Благоевградския регион.

В края на конкурсната програма, минути преди неповторимото изпълнение на ансамбъл „Пирин”, на сцената, пред стотиците жители и гости, изпълнили площада в селото, излезе Татарски като пожела на жителите Международният фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува" да пребъде.

„Преди осем години не повярвах на думите на моя приятел Валентин Чиликов, че една такава идея може да се запази, просъществува и дори да се развие във времето. Сега, осъзнавайки истинския размер на потенциала и заряда на фестивала, на хората, които живеят тук, мога да ви пожелая фестивалът да пребъде.”

В края на програмата огромно хоро се зави на площада в Микрево, под звуците на оркестъра за народно увеселение. Фестивалът вече навлезе в своята втора половина. Надпяванията и надиграванията днес продължават до 19 ч., когато започва рециталът на чуждестранни гост изпълнители. След концертната програма предстои церемонията по награждаването на победителите в осмото издание на фестивала "Малешево пее и танцува".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK