Депутатите си замразиха заплатите

снимка: БТА

С 216 гласа „за" от втори опит депутатите от 42-рото Народно събрание замразиха заплатите си за период от шест месеца - от 1 юни до 31 декември 2013 година, съобщи news.bg.

Вносителят на предложението и председател на Народното събрание Михаил Миков призова депутатите на този „акт на солидарност с българските граждани", докато новото правителство предприема мерки за подобряване на социално-икономическата обстановка.

Първоначално 199 народни представители гласуваха „за" замразяването на своите заплати и предложението бе прието, но депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Десислава Атанасова поиска прегласуване с мотив, че в залата не са присъствали депутатите на „Атака". Според нея би било израз на популизъм, ако партията на Волен Сидеров не гласува за предложението, за което сама е настоявала от трибуната преди дни.

Думата за изказване взе народният представител Станислав Станилов от „Атака", който обясни, че в залата е имало четирима техни представители и всички са гласували „за".

В това време с бойна крачка в залата се появиха Волен Сидеров и останалите депутати от „Атака", които се насочиха директно към Десислава Атанасова и парламентарната група на ГЕРБ, очевидно ядосани от нейните думи.

Така или иначе предложението бе прегласувано с участието на „Атака" и отново бе прието с 216 гласа „за" и един глас „против, дошъл от групата на Коалиция за България, като не стана ясно дали става дума за грешка.

След гласуването думата взе Павел Шопов от „Атака", който призова председателят на парламента Михаил Миков да влезе в ролята си и да въдвори ред, тъй като по думите му около сградата на Народното събрание симпатизанти на НФСБ нарушават законите.

„Нерегламентирано сборище в зоните за сигурност на хора от Националния фронт за спасение на Бойко нарушават реда и бяхме принудени сами да се справяме с това, поради което част от нашата група не беше в залата по време на гласуването", обясни разпалено Шопов, призовавайки с този казус да се заемат съответните органи, тъй като ако това сторят от „Атака", е много възможно да се стигне до ексцесии.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK