Депутатите на Капон няма да подкрепят предложения кабинет на ИТН

Снимка: БГНЕС

Тя обяви, че не се страхуват от нападките на партия "Има такъв народ"

Предателство ли нарича Слави Трифонов нашето неодобрение на хора, като Петър Илиев, пита в социалната мрежа Фейсбук депутатът от Единна народна партия (ЕНП), малко след като номинираният за вицепремиер и вътрешен министър Илиев имаше интервю пред Нова телевизия.

"Всеки депутат знае претенциите на избирателите си и те са точно толкова важни, колкото тези на ИТН! Какво мисля? Ние от "Изправи се! Ние идваме!" не можем да ги предадем в полза на някой с повече гласове. Това е болшевизъм. Затова се водят цивилизовани преговори с ясни параметри", написа Капон на своята страница.

Тя обяви, че не се страхуват от нападките на партия "Има такъв народ" (ИТН).

"Не можете да ни прехвърлите отговорността Ви за липсата на цивилизован разговор. По-добре скъпи избори, отколкото лошо, скъпо правителство", пише Капон.

Тя е категорична, че депутатите от ЕНП, които са в състава на коалицията ИСБНИ, няма да подкрепят предложеното правителство. Решението е взето на 7 август, когато са заседавали.

"В хода на дискусията бяха отчетени съвпаденията в приоритетите, но не бе приет механизмът за оценка на предложения Министерски съвет и политиката на свършените факти. Това е неуважение към десетките хиляди български граждани, които са дали доверие на нашите народни представители в рамките на коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме", пишат от ЕНП.

 

Хората на Капон са категорични, че липсата на споразумение, в политически план не дава гаранции за последователна политика за изваждане на България от модела на едноличната власт. В пълна сила това е валидно и за реформата в правосъдието и борбата с корупцията. Системата на представителната демокрация дава на депутатите пълномощията да представляват волята на своите избиратели и в този смисъл е неприемливо да се представят кандидатури със спорна репутация и то в решителен и тежък за страната момент.

Протестите, от които стартира промяната, ни дават ясен мандат за високи морални и политически изисквания към всяка следваща власт. Ръководството на партията, след гласуване, реши да не подкрепя кабинета, предложен с първия мандат, се казва в съобщение на партията.

"Присъствието ни в Народното събрание не е самоцел и затова сме длъжни да дадем възможност за изход от кризата, дори в рамките на третия мандат. Обратното за нас означава умишлено тласкане на България към криза, която с общи усилия бихме могли да избегнем, пишат в съобщение от Единна народна партия, което е публикувано днес, 9 август. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//