Депутати от Кюстендилско на крака при кмета Петър Паунов

снимки: infomreja.bg

Депутатите от Кюстендилски многомандатен избирателен район Мая Манолова и Кирил Калфин се срещнаха с кмета на община Кюстендил Петър Паунов. Идеята бе да се обсъдят важни и приоритетни проекти за общината.

“Това е един удобен повод да кажем какво сме свършили за 100-те дни управление на правителството и по-конкретно за Кюстендил. Има важни проекти, които трябва да се случат и за целта трябва да обединим нашите усилия. От първия момент, в който бях избрана за депутат, работя за важните проекти в региона. През последния месец се зароди и една идея на кюстендилски граждани, част от протестиращите, за създаване на поделение на ВУЗ в нашия град, което да бъде център за обучение на млади хора и да съживи по някакъв начин икономиката на града”, обяви след срещата заместник-председателят на НС Мая Манолова.

Манолова уточни, че вече са водени преговори с три висши учебни заведения и е проведена среща с министъра на образованието. В областния град потребностите са да бъде направено интегрирано звено за висше образование с усилията на три вуза – Аграрния университет  в Пловдив, ЮЗУ “Неофит Рилски” - Благоевград и НСА в профилите кинезитерапия и спортна анимация.

“По този начин може да се кандидатства с това интегрирано звено и за европейско финансиране. Всичко това обаче трябва да се случи в един график, за да даде възможност обучението да стартира от началото на месец март следващата година”, каза още Манолова.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK