Депутати от БСП бити пред Паметника на съветската армия

Снимка: БНР

Пострадал е депутатът Георги Свиленски

За 13 часа е насрочено началото на протест пред Паметника на съветската армия в центъра на София. Демонстрацията е организирана от БСП, срещу демонтирането на фигури на монумента, което започна тази сутрин, пише БНР.

Депутати от БСП са бити пред Паметника на съветската армия. Това съобщи в парламента лидерът на социалистите Корнелия Нинова:

"В момента пред Паметника на съветската армия бият депутати. Мои депутати се намират в болница в момента със сцепени ръце и ние умуваме за единството на нацията и за това какво бъдеще чертаем на България. Сигурно всеки от вас има своя позиция за Паметника на съветската армия. Нашата е, че всеки паметник е частица от историята на България".

От думите ѝ стана ясно, че е пострадал депутатът Георги Свиленски.   

При инцидента е пострадала ръката му. От УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ" уточниха за NOVA, че раната му е обработена и той е освободен.

"Човек от областната управа е бутнал оградата около Паметника на Съветската армия умишлено и силово върху Георги Свиленски, и сега той е с разрязана ръка", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK