Депутат от ГЕРБ ще оглави здравната каса

снимка: politika.bg

Предложението на парламентарната група на ГЕРБ за директор на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) е д-р Пламен Цеков, съобщи vesti.bg. Това бе обявено на брифинг след заседание на парламентарната група на управляващата партия.

Цеков е народен представител от ГЕРБ. НЗОК остана без директор, след като на 22 февруари 2012 г. парламентът прие оставката на Нели Нешева заради скандала около бонусите.

Временно касата се управляваше от заместничката на Нешева - Марияна Василева, която също бе замесена в скандала, но не подаде оставка.

Името на Пламен Цеков нашумя покрай скандала с поправка в Закона за наркотичните вещества,

обнародвана в "Държавен вестник", без за това да е издаден указ от президента Георги Първанов.

Заради случая Пламен Цеков получи обвинения в лобизъм и бе освободен от поста зам.-председател на Комисията по здравеопазването в парламента.

Пламен Цеков заяви, че ще работи за намаляване цените на медикаментите.

Ние не можем да кажем със сигурност колко ще паднат цените, но трябва да разработим такива механизми, заяви той, цитиран от Агенция "Фокус".

"Трябва да си дадем ясна сметка, че не винаги е възможно да свалим цената на, да речем, един продукт, който е уникален на пазара, производителят е един, няма заместител. Тогава много трудно можем да влияем върху цената. Но ще опитаме да го направим в следващите два месеца, така че да дадем ясен отговор на всички", каза д-р Цеков.

Той заяви още, че разчита на подкрепата на опозицията, ще се вслушва в техните предложения, ако са конструктивни и се надява да има добър диалог с колегите си.

Здравният министър Десислава Атанасова заяви, че по отношение на случая с наркопоправката, свързана с името на д-р Пламен Цеков, производството е прекратено, прокуратурата се е произнесла, и това трябва да бъде забравено.

Пламен Цеков е роден на 14 март 1964 г. в Лом. По професия е лекар. Владее немски език. Женен е и има три деца.

Избран е за народен представител в 41-вото Народно събрание от листата на ГЕРБ в Монтана.

Той е член на комисиите по околна среда и водите, по здравеопазване и на комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//