Депото в Бучино готово до края на годината

Снимка: Infomreja.bg

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева декларира пълна подкрепа от страна на Министерството на околната среда и водите при изграждане на депото в село Бучино, община Благоевград.

„Благодаря на кмета д-р Камбитов и неговия екип, както и на всички общини, които участват в Сдружението за управление на отпадъците, за бързото темпо, с което работиха по изготвянето на проекта за изграждане на регионалната система за управление на отпадъците. Вече има готовност с идейно проектиране, за да можем да финансираме изграждането на първата клетка на депото с довеждащата инфраструктура. Ние имаме пълната готовност и принципно решение и когато дейностите стартират, ще осигурим финансиране и ще подпомогнем общините в региона да извършват тази толкова важна инвестиция, за да решат този наболял проблем”, каза министър Василева.

„До края на 2016 г. ще бъде изградена първата клетка, която е най-важна”, каза кметът Камбитов. По време на срещата в Благоевград беше засегнат и проблемът, свързан с ВиК сектора.

Към този момент Благоевградска област е сред общините, които не могат да се възползват от финансиране по проекти, свързани с подобряването на ВиК инфраструктурата, тъй като в четири от общините ВиК дружествата са общинска собственост.

В тази връзка кметът д-р Камбитов призова кметовете на общините Кресна, Струмяни, Сандански и Петрич да предприемат действия, за да бъде постигната консолидация на областно ниво. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK