Денков за отношенията в некоалицията: Свикнах всеки ден да очаквам какво ли не

Снимка: Infomreja.bg

Премиерът коментира скандалите около „Пирогов” и дерогацията

Необходимо е да изчакаме АДФИ и Прокуратурата да обявят становището си по казуса с болница „Пирогов”. Ако здравният министър Христо Хинков има основания, значи той е действал правилно и директорът на лечебното заведение трябва да понесе съответните санкции.

Обратно – ако се окаже, че основанията, които са представени, не са подкрепени от проверяващите институции, значи проблемът е при министъра. Това каза премиерът Николай Денков за случващото се около най-голямата спешна болница у нас, пише Нова тв.

„Защо да освобождавам Хинков, без да знам какъв е резултатът. Ако се окаже, че той има основания, тогава трябва да бъде поздравен за това, че се грижи да бъдат опазени средствата, които се дават за лечение на болните. Ако се окаже, че е действано неправомерно, министърът значи си е свършил работата”, допълни Денков.

Относно дерогацията, премиерът поясни, че се радва, че аргументите и разумът са намерили място при дискусиите. „Това, което видяхме – опити да се стресира работата на „Лукойл” чрез дерогация за три дни със сигурност биха могли да стресират пазара на горива. И опитвахме да избегнем това през цялото време”, е позицията му.

На въпрос дали управляващото мнозинство е стабилизирано, той отговори: „Вече свикнах всеки ден да очаквам какво ли не. Гледаме си работата, вървим по управленската програма. Каквито проблеми има да решаваме, ги решаваме. Такъв е светът, в който живеем. Важното е да си свършим работата”, допълни премиерът.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//