Денков: В кабинета работим много добре, доволен съм от министрите

Снимка: Infomreja.bg

Според него, ако атмосферата се успокои, ефективността ще се повиши

В кабинета ние работим много добре, аз действително съм доволен от министрите, мотивирани са, всеки си върши работата, някои от тях не са толкова активни по медиите, каза премиерът акад. Николай Денков след срещата си с кмета на Шумен проф. Христо Христов в отговор на журналистически въпрос как работи т.нар. сглобка. Темата беше коментирана днес и от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен.

Това, което чувате винаги, са или спорове в Народното събрание, или някакви опити за въздействие от Народното събрание върху Министерски съвет. Повечето въпроси всъщност трябва да се изпратят към тях. Има в момента няколко много належащи задачи в Народното събрание. Това са изборът на състав на антикорупционната комисия, промяната в Конституцията, изборът на членове на регулаторите и в момента също – гласуването на бюджета. Така че техният фокус трябва да е изключително върху тези задачи. Ние си движим нашите задачи и колкото повече се успокои атмосферата, според мен толкова по-ефективни ще бъдем всички", посочи Денков. 

Няма изискване да се плащат глоби на границата, каза още премиерът, коментирайки ситуацията по граничните ни пунктове, където шофьорите се информират за дължимите от тях глоби.

"Единственото изискване, което е поставено, е да се информират пътуващите водачи, че имат глоби и трябва да ги платят. Причината да се премине към тази акция е, че голяма част от глобите не се събират и това не е приемливо, но няма изискване да се плащат. Част от водачите са много съвестни и искат веднага да си платят. Оттам има едно забавяне и затова говорихме с колегите – през почивните дни да не се използва тази възможност, за да не се получават големи натрупвания. На границата с Румъния при Русе още не сме стартирали. Знаете, че те имаха национален празник на 1 декември, но и там от 4 декември ще започнат да информират пътуващите", отбеляза Денков. /vesti.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK