Денков: Ракетите не са нападателни, ще бъдат използвани за защита на хора в Украйна

Снимка: Infomreja.bg

Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международните договори, каза премиерът

Инвестиции и създаване на работни места – това са намеренията за развитие на въглищните региони. Всякакви други твърдения по темата са лъжа, заяви премиерът акад. Николай Денков пред журналисти, съобщават от Правителствената информационна служба.

Списъкът от фирми, с който се спекулира, представя инвестиционните намерения на компании, които са заявили интерес да участват в бъдещите програми за енергиен преход. Те са направили това в отговор на прозрачна процедура, обявена от Министерството на енергетиката още на 15 август т.г. в съответствие с изискванията на Европейската комисия. Цитираните суми срещу имената на фирмите са средствата, които съответната компания е готова да инвестира във въглищните региони, като не е изключена и възможността да има съфинансиране от страна на държавата, обясни министър-председателят. „Програмите тепърва ще се отварят за кандидатстване. Това ще стане догодина“, подчерта акад. Денков.

Помолен да коментира решението на парламента за новата военна помощ за Украйна, премиерът посочи, че става дума за ракети и боеприпаси за защита на украински градове, а не за нападателни оръжия. „След всичко, което видяхме през изминалата година и половина, Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международни договори“, добави още министър-председателят.

Акад. Денков не вижда драма в решението на ГЕРБ-СДС и ДПС да не подкрепят предложението за промяна на националния празник на България. „Най-важните въпроси днес са тези, свързани с правосъдната система“, посочи той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK