Денков пристига в Монтана и Враца

Снимка: Meteo Balkans, наводнения в Нивянин

Има готовност за евакуация заради нивото на язовир

Премиерът акад. Денков ще се включи в заседанията на областните кризисни щабове във Враца и в Монтана

Поради влошената метеорологична обстановка в Северозападна България, днес премиерът акад. Николай Денков ще се включи лично в заседанията на областните кризисни щабове във Враца в 13 ч и в Монтана в 15:30 ч., съобщават от Министерския съвет.

Областите Монтана и Враца в готовност за евакуация на селата в близост до река Огоста.

Правителството взима допълнителни превантивни мерки за опазване на живота и здравето на населението.

Създадена е организация при нужда от евакуация на градове и села в непосредствена близост до река Огоста. Областните управители на областите Монтана и Враца са в готовност да евакуират жителите на село Хайредин (Врачанско) и на град Бойчиновци, селата Портитовци, Ерден, Кобиляк и Лехчево, и ниските части на селата Мърчево, Владимирово и Громшин (Монтанско).

Решението за евакуация ще се вземе в случай, че по разпореждане на „Напоителни системи“ се наложи да се покачи нивото на река Огоста заради контролирано изпускане на водите на язовир Огоста допълват от Правителствената информационна служба.

От началото на интензивните дъждове през последната седмица над страната, по разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков служителите на областните пътни управления (ОПУ) и на всички ВиК дружества са в пълна готовност да оказват съдействие на кметовете по места. Екипите работят на терен и са в непрекъснат контакт с ръководството на МРРБ, ГД ПБЗН и местните власти. Целта е да се осигури и превантивна навременна реакция на компетентните звена, за да не се допуснат ситуации, застрашаващи живота на гражданите.

Прогнозите на синоптиците са за продължаващи обилни дъждове с код жълто и оранжево в следващите часове. Затова екипите от структурите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъдат на разположение за съдействие, където това е необходимо.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK