Денков и Габриел отговарят на депутатски въпроси

Снимка: Infomreja.bg

Работната програма на НС започва с второ гласуване на промените в Закона за закрила и развитие на културата

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще отговарят на депутатски въпроси в рамките на парламентарния контрол, пише БНР.

Работната програма на НС започва с второ гласуване на промените в Закона за закрила и развитие на културата. Техни вносители са депутати от ГЕРБ - СДС и ДПС. Предвижда се създаване на публичен електронен регистър на професионалните артисти и специалисти в областта на културата.

Редът за поддържане на регистъра и за достъпа до него ще се определя с наредба на министъра на културата. Преди внасяне на националния културен календар в МС, той трябва да проведе обществени консултации.  

Министърът ще назначава директора на Национален фонд "Култура" след конкурс, който ще се проведе още тази година.

Веднага след това премиерът Николай Денков ще отговаря на въпроси на "Възраждане" за условията по приемането ни в Шенген по въздух и вода и процедурите по връщане на лица от Австрия и други европейски страни по условията на Дъблинския регламент.

След него на трибуната застава вицепремиерът и външен министър Мария Габриел. Още 7 министри ще участват в парламентарния контрол. Най-много въпроси има към министрите на регионалното развитие – 10, на земеделието – 9 и на околната среда и водите – 8.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK