Ден след изборите Асим Адемов вдигна тежка сватба на дъщеря си Саарие

снимки: личен архив

Тежка сватба на красивата си дъщеря Саарие вдигна на третия ден от мюсюлманския празник Курбан Байрам кандидатът за депутат от ГЕРБ Асим Адемов от гърменското село Дъбница.

За сватбеното тържество дойдоха над 400 роднини, близки и приятели на младото семейство. Повече от 100 пък бяха гостите от Турция - роднини на сватовете от двете страни, които пристигнаха специално в Дъбница за щастливия сватбен ден на Саарие и Муроад Комарови, които буквално отрупаха със злато чаровната булка.

Сред гостите бе и цялото общинско ръководство на ПП ГЕРБ – Гърмен, както и двамата новоизбрани народни представители Даниела Савеклиева и Георги Андонов.

Въпреки че за малко не достигна на Асим Адемов да влезе в парламента, неговото име се спряга за един от сигурните заместник-министри в образователното министерство.

Емоционалната учителка, съпартийка и приятелка на семейство Адемови, Йорданка Ралева спря дъха на сватбарите с отправените поздрави към младоженците и техните родители, като изпя песни на Лили Иванова досущ като примата на българската естрада.

"В първия момент помислихме, че пее истинската Лили Иванова и настръхнахме", коментираха сватбарите от Турция, които признаха, че често слушат Лили Иванова, а от изпълненията на Йорданка Ралева останали възхитени.

Гости от Благоевград пък изненадаха младоженците с един прекрасен млад гайдар, облечен в национална българска носия, когото доведоха специално за сватбата от Банско. Тъй като младото семейство живее от месеци в Турция, кумове им бяха техни приятели от южната ни съседка.

Саарие и Муроад имат официален брак от края на декември миналата година, от момента, в който са се събрали да живеят заедно след дългогодишната им връзка.

Още тогава бе планувано сватбата на красивите младоженци да бъде тази есен в село Дъбница, на третия ден от празника Курбан Байрам, след приключването на полската работа.

Две ще са сватбените тържества за младите влюбени. След празника в родното село на булката - Дъбница, скоро престои сватбено тържество и в гр. Измит, Турция. Там роднини и приятели на двете фамилии, които се сродиха благодарение на любовта на Саарие и Мурад, също ще ги поздравят и благословят брака им.

Младото семейство живее в Турция в четириетажната фамилна къща на младоженеца, обзаведена по последен писък на модата. Двамата млади не скриха, че очакваха с нетърпение есента на тази година, когато по волята на своите родители, законното им съжителство ще бъде запаметено не с една, а с две сватби.

"Моят дом е там, условията както за работа, така и за живот са много по-добри от тези тук, пък и Мурад и семейството му живеят там и моето място, естествено, че е при тях", сподели Саарие.

Младоженецът заедно със своя баща работи във фабрика за производство на автомобилни гуми в Измит. Любопитна е и предисторията на любовта между Саарие и Мурад.

Двамата се познават от деца, тъй като са от едно и също село – Дъбница. Когато обаче Мурад е на 3 години, семейството му се преселва в турския град Измит, където се установява да живее за постоянно. Това обаче не означава, че фамилията забравя за корените си в България, точно обратното – всяко лято за по три месеца се връщат в Дъбница на гости при своите роднини и близки.

Именно през едно от летата, когато двамата със Саарие са вече в юношеска възраст, помежду им пламва и любовта. Предложението на Мурад  за брак идва съвсем неочаквано. „Бях в един  ресторант в Благоевград с компания на свой братовчед  и въобще не знаех, че по същото време и Мурад е в ресторанта с друга компания. Изненадата ми беше огромна, когато по време на вечерта, без да очаквам, той коленичи пред мен с букет от 23 червени рози, колкото са годините ми, и ми предложи брак”, си спомни красивия момент чаровната булка Саарие.

Много скоро след това те подписали брак в Дъбница и Мурад сложил на ръката й златния пръстен.

Саарие завърши висшето си образование по социални дейности в ЮЗУ "Неофит Рилски" - Благоевград, за да може в Измит да работи по специалността си.

 

снимки: личен архив
снимки: личен архив
снимки: личен архив
снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

germaneca20:08 - 10.10.2014
taq spese u germaneca daje oshte i stoi kufara s drehi u tqh be sramm laji do shiq :D
dibnica13:31 - 09.10.2014
male maleee to dishterqata lije kato bashta si breeee kakva uceniceska lubov s tozi murad breeeeabe dibnicani ne sa tipi i slepi breeeee smeshnicite dali si vqarvat breeeeee
Дъбница13:11 - 09.10.2014
Злоба и завист .....за какво? След като иска да е депутат,трябва да е чист с репутациа с позиции в обществото с реноме както се казва обобщено.А той какво? Никаква комуникация с обществото да не говорим даже и със саседите си,дуе се като пуяк,купено образование сас бурканите и кравите на баща си,доносник на съселяните си,дисциплинарно уволнен!!!! Носят се легенди вече след сватбата,че е надписвал фактури от ремонта.Ама еи джанам и ние работим тютюн знаем за какво става въпрос.И отгоре на това иска народа да гласува за него????? АИ СИКТИР БЕ...!
bimbam22:18 - 08.10.2014
znachi govorite che uvolneniata toia mnolcho deto izpoeba jenite i dashterite na vsichki negovi paleta sa bili spravedlivi aaa :) a zashto uvolni vaprosnata vili aa :)

FACEBOOK

//