Ден на отворените врати в Дневен център „Символ на любовта" в Гоце Делчев

снимки: Дневен център "Символ на любовта"

Днес Дневният център за работа с деца и възрастни с увреждания "Символ на любовта" в Гоце Делчев проведе своя Ден на отворените врати, като поканата на ръководството на социалната институция масово се отзоваха деца и учители от трите основни училища в града.

Всяка година центърът организира проектна седмица с участие на български и немски референти, а целта е по време на нея да се обменят опит и полезни практики за рехабилитатори, социални работници и персонал, както и за усвояване на нови неща от децата от елитното социално заведение във връзка с ежедневните им рехабилитации, като музикотерапия, спорт, арт терапия и други дейности.

В Деня на отворените врати малките гости от трите училища също отвориха сърцата си и прекараха незабравими часове с децата от центъра. Те заедно пяха, играха, спортуваха, сътвориха прекрасни предмети в различните ателиета и станаха преки наблюдатели и участници на проведените демонстрационни часове от немските и българските референти.

Директорката на центъра „Символ на любовта" Емилия Панделиева за многобройните си гости организира и вълнуваща разходка, при която гостите видяха освен добрите условия, осигурени за потребителите, но и посетиха изложбените ателиета, където с нескрит интерес разгледаха изработените от децата предмети.

От Първо основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" гости на проектната седмица в Центъра за деца и възрастни с увреждания „Символ на любовта" бяха третокласниците с класните ръководители Мария Мавродиева и Мария Цекова.

”Учениците останаха силно впечатлени от уменията и талантите, придобити от децата в центъра, както и от страхотната база от европейски тип, в която им се предоставя всичко необходимо за рехабилитация, приятни занимания и почивка. Съвсем искрено след прекараните приятни и най-вече интересни за тях часове с децата от центъра нашите възпитаници пожелаха по-често да ги посещаваме, да им организираме приятни изненади, да им изнасяме програми и въобще да бъдем повече време с тях", споделиха учителкита на третокласниците от Първо ОУ в Гоце Делчев.

 

снимки: Дневен център "Символ на любовта"
снимки: Дневен център "Символ на любовта"
снимки: Дневен център "Символ на любовта"
снимки: Дневен център "Символ на любовта"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK