Демерджиев: Има информация за поръчителите и извършителите на атентата

Снимка: Infomreja.bg

Днес депутатите изслушват министрите на парламентарен контрол

Има информация за поръчителите и извършителите на взрива срещу главния прокурор Иван Гешев, но тя е оперативна - голяма част от нея се обработва от анализаторите, които изпрати Европол, това заяви МВР министърът Иван Демерджиев пред медиите в кулоарите на парламента. Днес депутатите изслушват министрите на парламентарен контрол. 

"Ще направим всичко необходимо с целия ресур и партньорските служби, за да стигнем до извършителите и поръчителите на този взрив. Има конкретни данни, които сочат към определени лица. До момента не съм казвал нищо по-различно от това, което изнесе главният прокурор и заместникът му. Казах огледално фактите такива, каквито са. И винаги ще го правя", посочи Демерджиев и допълни, че когато се води едно такова разследване, то трябва да е напълно безпристрастно, а по думите му прокуратурата знае как да обезпечи това. 

По повод войната по пътищата и последните тежки инциденти със загинали и пострадали хора, вътрешният министър заяви, че МВР отдавна е взело мерки, съобщава dariknews.bg.

"Това, което обаче, не е удовлетворително, е, че няма резултати", допълни той и апелира: "Има теми, сред които безопасността по пътищата и домашното насилие, по които Министерство на вътрешните работи само не може да се справи. Имаме нужда от всички институции, които са ангажирани с тези теми."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK