Делян Пеевски влиза в ротацията? В ПП/ДБ не изключват този вариант

Снимка: БГНЕС

Това обаче не означава, че ПП/ДБ ще подкрепи такъв сценарий на развитие

Стоян Михалев, депутат от "Продължаваме Промяната - Демократична България" не изключва при настоящото развитие на политическата ситуация в ротацията Денков - Габриел да влезе и Делян Пеевски. Това обаче не означава, че ПП/ДБ ще подкрепи такъв сценарий на развитие, заяви депутатът в студиото на Нова телевизия, макар и да не посочи директно оставка на правителството. Това би означавало да се оттегли подкрепата за правителство.

"Така или иначе ние правителство с Делян Пеевски и подкрепа с него не сме договаряли", заяви Стоян Михалев и припомни, че първоначално Мустафа Карадайъ е бил против каквото и да е правителство в този парламента. "По-късно нещо се случи и той започна да говори други неща", допълни депутатът.

Михалев потвърди, че реално от ПП/ДБ не могат да се противопоставят на реабилитация и утвърждаване на депутата от ДПС, който е под санкциите "Магнитски", в публичното пространство, а и в политическото, тъй като "ние сме парламентарно-представителна демокрация".

"Зад избора на Пеевски стоят значителен брой избиратели. Не сме им влияли", посочи Михалев.

Според него ролята на Пеевски като балансьор на сглобката е необходима. "Знам, че много хора се дразнят от това негово поведение. Нека не забравяме, че той се стреми, и то усърдно, да излезе от списъка "Магнитски". Същевременно Борисов се стреми да не влезе в този списък. Това са на пръв поглед обединяващи усилия, но те са разнопосочни. Затова много от публичните задачи, които виждаме, са продиктувани от тези интереси", коментира още Михалев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK