Дефиле с рокли от хартия представят на Еко фестивал "Един по-красив свят" в Кюстендил

Снимки: Сдружение "Партньори Кюстендил"

Център за работа с доброволци към Сдружение „Партньори-Кюстендил" и Младежка банка - Кюстендил организират Еко фестивал "Един по-красив свят". Събитието ще се състои на 2 октомври от 17:00 и на 3 октомври от 10:00 часа в градинката до Арката. Програмата включва множество дейности за опазване на околната среда и използване на хартията като "благороден" продукт. 

Откриването днес ще бъде последвано от спортно-щафетни игри на деца от 5-и и 6-и клас на Спортно училище "Васил Левски", които ще покажат, че хартията може да се използва дори като част от спорта. Ще има викторина с въпроси на екологична тематика, които ще имат за цел да покажат колко и какво знаем за природата и това как да я запазим чиста.

Предвидено е и дефиле с рокли от хартия, както и представяне на пиеса, подготвена от младежи от Езиковата гимназия в града, специално написана за този проект и отвеждаща в света на приказките.

Вторият фестивален ден ще бъде изпълнен с много творческа дейност, тъй като организаторите са подготвили няколко работилници, в които да покажат и докажат, че вестниците и списанията, които купуват и изхвърлят, могат да послужат за направата на доста красиви и практични неща. 

Идеята на Еко фестивал "Един по-красив свят" не е просто да обедини младежите от града в една полезна и интересна инициатива, но и да подтикне всеки да се замисли върху начина си на живо, върху това дали всеки ден работи в полза на природата и дали децата в бъдеще ще могат да видят Земята в същия й прекрасен вид, в който я виждаме ние. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK