Децата от Дом „Иван Кюлев" със златни медали от турнир в Благоевград

снимки: личен архив

За поредна година децата от Дом „Иван Кюлев” в Гоце Делчев бяха сред звездите на спортната надпревара в Благоевград и традиционно взеха златни медали в дисциплината мини баскетбол.

Възпитаниците на дома се пребориха за първото място при момичетата и момчетата на възраст до 15 години и за второ и трето място при девойките и юношите. Така те обраха всички престижни награди и купи на традиционния турнир, в който бяха №1.

В дисциплината тенис на маса златен медал спечели и малката състезателка Елена Митева с треньор Румен Камишев.

След пресмятане на спечелените медали гоцеделчевци получиха и купа за престижното трето отборно място, която бе приета с много радост от децата.

Над 400 деца от 21 социални дома от цяла България се включиха в ежегодния спортен турнир за деца, пребиваващи в институции, проведен този уикенд в Благоевград.

Участие в турнира взеха възпитаници от домове за деца лишени от родителски грижи в Благоевград, Гоце Делчев, Първомай, Якоруда, Дупница, Перник, София, Русе, Белоградчик, Добрич, Велико Търново, Трявна и Габрово.

Те се състезаваха по баскетбол, тенис на маса, бадминтон, лека атлетика и мини футбол.

След оспорвани мачове най-добрите отбори и индивидуални състезатели бяха наградени с медали, а домовете с най-много медали получиха купи за първо, второ и трето място.

 

снимки: личен архив
снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK