Децата на Сандански излязоха на празнично шествие по повод Деня на Земята и предстоящия празник на града

Снимки: Община Сандански

Всички детски градини на територията на Сандански се събраха днес на централния градски площад за най-красивото дефиле „Цветята на планетата”.

Най-малките жители на Сандански, пременени с празнични карнавални одежди, огласиха цялата главна ул. „Македония”, където с шествие под ръководството на своите ръководители дефилираха с широки усмивки. Прекрасно слънце и усмихнати родители и близки съпровождаха децата през цялото време. 

Най-красивото дефиле, на което присъстваха кметът на община Сандански Кирил Котев и заместник-кметът Зорица Органджиева, се провежда традиционно по повод Деня на земята и предстоящия Празник на град Сандански.

Малко преди него ученици и учители от Гимназия „Яне Сандански” почетоха своя патрон и поднесоха венец пред бюст-паметника на Яне Сандански и отпътуваха за Рожен, където е гробът на революционера и където също ще поднесат цветя и ще се поклонят. 

Празничните събития днес ще продължат с изложба на Сдружение „Зографи” в Археологическия музей и концерт на Общински танцов ансамбъл „Празник”, съвместно с Ансамбъл „Звездица – Димитровград в Дома на културата. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK