Деца рисуваха "коледни мечти" в благотворителна акция на Младежи и Жени ГЕРБ

снимки: ГЕРБ - Благоевград

Празник „Коледна мечта” и среща с дядо Коледа и Снежанка организираха за децата в Благоевград местните структури на Младежи и Жени ГЕРБ.

На площад "Георги Измирлиев" малчуганите рисуваха своите "коледни мечти", които по-късно предадоха на дядо Коледа и Снежанка. По-големите деца пък усърдно украсяваха картички с лъскави цветни флумастери с коледни мотиви. Всички материали за изработването на картичките осигури общинското ръководство на ГЕРБ.

Инициативата обаче е с по-дълбок замисъл - да провокира в децата благотворителен дух, поясниха организаторите. „Решихме да включим децата в една кампания, която нарекохме „Направи добро”. Ако остави картичката си за благотворителния базар, от който всеки гражданин може да закупи детско изделие срещу символичната сума от 1 лв., децата получават като награда истински пощенски плик с адреса на дядо Коледа, в който да му изпрати своето коледно желание. Освен това получава и снимка с белобрадия старец и лакомства. Идеята е децата да разберат, че и те могат да правят добри дела, въпреки крехката си възраст", обясни един от главните организатори на акцията Диана Драчева. 

Тодор Кочев от Младежи ГЕРБ е убеден в успеха на инициативата, защото възпитава в децата чувство за взаимопомощ: „В тези празнични дни има семейства, които трудно биха могли да направят подаръци на децата си. Затова с тази акция всички заедно, с участието на децата, можем да помогнем Коледа да бъде красива за децата на семейства в нужда”.

Всички деца, които все още не са успели да изрисуват своята коледна мечта, могат да го направят пред офиса на ГЕРБ и в сряда, 21 декември, от 11:00 до 15:00 ч.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK