Деца от Родопите стъпиха в кулоарите на парламента по покана на Веселин Давидов

снимка: Дирекция Протокол на Народното събрание

50 ученици от Западните Родопи посетиха Народното събрание в деня на петъчния парламентарен контрол по покана на народния представител от област Благоевград - Веселин Давидов. Визитата в парламента е продължение на инициативите около честванията на 100-годишнината от Балканската война и освобождението на Пиринска Македония и Родопите.

В програмата бяха включени традиционната обиколка на парламента и запознаване с работата на институцията, както и посещение на документалната експозиция „Мигове зад фронтовата линия”, посветена на 100-годишнината от Балканските войни, организирана от Държавна агенция „Архиви” и Национален дарителски фонд „13 века България”.

Разходката из кулоарите на парламента продължи със среща с народните представители Цвета Караянчева, Веселин Давидов и Ирена Соколова, които разказаха за работата си и отговориха изчерпателно на многостранните питания на младите си гости.

Най-голям интерес и активност в дискусията учениците проявиха по темата за възможностите за своята образователна квалификация и професионална реализация в родината, както и предизвикателствата и въможностите, които разкрива пред тях европейското членство на страната ни.

Младежите споделиха с депутатите своите проблеми, идеи и персонални планове за бъдещето, като с подчертан интерес се запознаха и с подробности около подготвения от Министерството на образованието, младежта и науката нов законопроект за училищното и предучилищното образование. Децата не пропуснаха възможноста да запечатат различни моменти в снимки из кулоарите и в пленарна зала.

Посещението беше организирано съвместно с Фондация "Българска памет", която подкрепя инициативи за реализация на младите хора в България и насърчава тяхното възпитание в любов и зачитане на българската история, култура и национални ценности.

Председателят на фондацията д-р Милен Врабевски акцентира на необходимостта от позитивна нагласа и проактивност сред младите, за да бъдат свободни и успешни и самостоятелно да разширят перспективите си и възможностите си за социалната реализация.

Посещението завърши с протоколна снимка за спомен и обещание от страна на народния представител за бъдещи срещи и инициативи около въпроси от актуалното настояще на най-младите представители на Западните Родопи.

 

КОМЕНТАРИ

Белица19:36 - 22.10.2012
Прекрасна дейност на Фондация "Българска памет"!Истински пример за подражание на младите хора е Веско Давидов!
Desi10:58 - 20.10.2012
Barvo Vesko !! Samo taka, nie mladite xora koito se zavarnaxme v Balgaria sme tezi koito trqbva da kazvame kakvo i kak ste stava tuka v nahsta rodina!!!! Samo napred xorskata zloba nqma krai taka 4e da ne ti puka ot nisto !!!!!
За развитието на младите!00:05 - 20.10.2012
Страхотна инициатива, поздравления за г-н Довидов! Младите хора в България трябва да притежават политичека култура, да са запознати как работи най-важната институция в страната ни!Браво!!!
gi23:01 - 19.10.2012
taka e te sa bili vinagi lapa4i bawite im gi xranixa y4exa ot bsp a te we y4at i xranqt ot gerb adecata im 6e vidim koq 6e e sledvawata pe4eliv6a partiq

FACEBOOK