Деца коледуваха в полицията и общината, кметът Москов развърза кесия

снимки: Първо ОУ - Гоце Делчев

Истински коледен маратон днес завладя децата от гоцеделчевското Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий”. Последният учебен ден за ученици и учители от елитното училище на директора Катерина Янева ще се помни дълги години.

Стартът на приказния ден даде добрият белобрад старец Дядо Коледа, който пристигна в училището заедно с добрата бяла фея и работливите им джуджета, които раздадоха много подаръци.

В двора на училището бяха продадени на благотворителен търг всички предмети и коледни ястия, които децата подредиха на дълга маса. Около се трупаха и наддаваха родители, учители и граждани.

В същото време гласовитите коледари, облечени в народни носии и с дълги геги, благословиха и пожелаха Весела Коледа и щастлива Нова година на служителите от РУП - Гоце Делчев, Районния съд, общинската администрация и други институции в града. 

Кметът Владимир Москов и заместниците му Богдан Боцев и Саид Иброш посрещнаха скъпите гости коледари и с удоволствие изслушаха водопада от пожелания и благословии, с който малките коледари ги обсипаха.

Както повелява традицията, градоначалникът Москов развърза кесията и възнагради коледарите, като им пожела да са още по-любознателни и ученолюбиви, да обичат и не забравят родния си край и традициите, за да ги предадат един ден на своите деца.

 

снимки: Първо ОУ - Гоце Делчев
снимки: Първо ОУ - Гоце Делчев
снимки: Първо ОУ - Гоце Делчев
снимки: Първо ОУ - Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK