Деца изработваха японски кукли в квартал "Вароша"

снимки: Община Благоевград

Намиращата се в старинния квартал „Вароша” зала „Свети Лука” се превърна днес в театрална куклена работилница. 20 от възпитаниците на Театралното студио в Обединен детски комплекс с ръководители Илия Ласин- Бръчков и актрисата преподавател Юлия Дживджорска взеха активно участие в творческия процес.

В лекция бяха представени развитието на човешката култура, религия и практическото приложение на куклата и кукленото майсторство. Учениците сами създадоха с подръчни материали, популярните японски кукли “явайки”. Те са част от азиатската система на куклените традиции в Япония, Китай и остров Ява.

По думите на преподавателите от Обединен детски комплекс, тези кукли са провокирали въображението, сръчността и художествените възможности на бъдещите актьори.Според тях всеки ученик е успял да претвори в материален израз своето собствено виждане и знание за симетрия, красота, геометрия, физика и анатомия. В края на деня талантите показаха завидна актьорска игра, заедно със своите кукли в постановката “Комедия от грешки”.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK