Деца и самодейци превземат площада в Брезница с песни, танци и рисунки

Деца и самодейци от Пиринско ще представят своите музикални и творчески умения в рамките на Националния конкурс „Букет“.

Областният кръг от надпреварата ще бъде тази неделя в гоцеделчевското село Брезница. Началото е от 10.30 часа на площада.

Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи – до 10 г., от 11 до 18 г. и от 19 до 35 г.  

Те ще се състезават в раздел „Музикално изкуство“, който е с две подкатегории – вокални и инструментални изпълнения, „Танцово изкуство“ и „Изобразително изкуство“.

Журито, което има нелеката задача да оценява талантливите участници, е в състав: доц. Георги Гаров – ръководител на Катедра „Хореография“, проф. Николай Цветков – преподавател в същата катедра, и д-р Петьо Кръстев – диригент в Ансамбъл „Пирин“.

Конкурсът се организира от ДПС и е под патронажа на почетния председател на партията, д-р Ахмед Доган.

"Целта е младите хора да възродят традициите, обичаите и фолклора на различните етноси и религии и по този начин да заживеем заедно в един по-богат и по-красив букет от различни култури", коментира за ИНФОМРЕЖА координаторът на конкурса за Благоевградска област, Мурат Адем. 

Община Якоруда ще бъде представена от състави и индивидуални изпълнители от града и с. Юруково, Белица - от село Горно Краище, Сатовча - от Кочан, Слащен и Плетена, Гърмен - от Дебрен и Дъбница, и Гоце Делчев - от селото домакин - Брезница. 

Мотото на тазгодишното трето издание е „България в усмивките и в културата на етносите и на толерантността”.

Победителите от областния кръг ще мерят сили в националния кръг, който ще бъде през април 2018 г. в София. Тогава ще бъде проведен заключителен концерт и ще бъдат наградени класираните на призовите места. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK