Деца бяха спасени от езеро край Констанца

Снимка: Аджерпрес

Летни бури връхлетяха Южна Румъния

Деца, трениращи гребане с каяк, бяха изненадани днес от буря в езерото Сютгьол близо до румънския черноморски град Констанца и се наложи да бъдат спасявани от водата, съобщава телевизия Диджи 24.

Десет деца на възраст между 9 и 14 години били връхлетени от буря, докато тренирали в езерото. Те са били изведени от водата от спасители, а на мястото са пристигнали много линейки, съобщава телевизията.

На шест от децата се оказва медицинска помощ, посочва Диджи 24. Едно от тях е получило паник атака, а 14-годишно момиче е откарано в болница.

По плажовете на румънското черноморско крайбрежие днес е вдигнат червен флаг заради силен вятър.

Разразилата се малко преди 9 ч. буря изгони туристите от плажа, съобщава Диджи 24.

Трафикът между курортите Констанца и Ефорие е затруднен заради паднало дърво на пътя.

Румънските синоптици са обявили за днес предупредителен жълт код за Констанца. В района се очакват гръмотевици, силен вятър, достигащ скорост от 55-65 км/ч, градушка, а на места и проливни валежи, съобщава медията.

Жълт код за проливни дъждове, бури и градушки е обявен днес и за Букурещ. В много квартали на румънската столица тази сутрин се наложи пожарникари да отстраняват паднали дървета върху пътя или върху автомобили, съобщава Диджи 24. Един човек е пострадал, след като дърво е паднало върху автомобила му. Мъжът е откаран в болница. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK