Дебора преди делото в Пловдив: Очаквам справедливост

Снимка: БГНЕС

Съдия Десислава Порязова съобщи, че процесът ще протече при закрити врата

"Очаквам само справедливост. Това е единственото, което ще кажа. Няма да коментирам нищо повече". Това заяви Дебора Михайлова преди началото на делото, което води за нанасяне на средна телесна повреда, пише БНЕС. 

Съдия Десислава Порязова съобщи, че процесът ще протече при закрити врата, като се мотивира с това, че ще се разгласяват данни от интимния живот на Георги и Дебора.

Решението провокира остро недоволство, но съдията посочи, че решението е категорично. Преди журналистите да бъдат помолени да напуснат залата, стана ясно, че Дебора ще поиска да бъде конституирана като частен обвинител и граждански ищец в процеса.

Обвиненият в нанасянето на травми с макетен нож на 18-годишното момиче от Стара Загора - Георги Георгиев, застава пред Пловдивския районен съд. Той бе докаран в съда под конвой. Делото беше изпратено в града под тепетата, след като всички съдии от Стара Загора си направиха отвод. 

Георгиев е с три обвинения. Първото е, че на 26 юни миналата година първо нанесъл удар с юмрук в главата на момичето, а след това - и 18 порезни рани с макетно ножче. Така ѝ е причинил двустепенна средна телесна повреда и я е обезобразил. За това престъпление законът предвижда от 2 до 10 г. затвор.

Второто обвинение е за това, че на същата дата остригал с електрическа машинка част от косата на жертвата и я ударил. Наказанието за това е до 6 г. затвор. Същата присъда се предвижда и за това, че в периода от април до 25 юни 2023 г. шест пъти се е заканил с убийство на Дебора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK