Дебора Компаньони "преряза лентата" на ски сезона в Банско

Снимка: Infomreja.bg

ИНФОМРЕЖА е единствената българска медия, която успя да разговаря с Дебора Компаньони

Тя е прима! Тя е икона! Тя е Дебора Компаньони и в нейната компания бе открит ски сезон 2023/ 2024 на Бъндеришка поляна над Банско.

Компаньони е описвана като „ски легенда от близкото минало“, но времето сякаш за нея е спряло, защото славата ѝ не затихва дори и след 2000-ната година, която тя поставя край на състезанията.

Нейната звезда винаги ще свети като дамата, станала трикратна олимпийска и трикратна световна шампионка по ски. Именно тези състезания донасят златото – и то не веднъж, за Дебора, която очарова феновете не само с чаровната си усмивка, но и с харизмата, която носи сякаш е втората италианска актриса, взела „Оскар“.

Най-точното описание за интелекта и любовта на Дебора към ските е „гигантски“ – тъкмо като слалома, защото както самата тя споделя – не професионалният спорт е бил важен за нея, а това, че обича да кара.

Дебора Компаньони е родена в Бормио, Северна Ломбардия, тя е бивша съпруга на Алесандро Бенетон (модната линия „Бенетон“) и един от най-близките до сърцето ѝ мъже е именно Алберто Томба. Те са определяни като кралят и кралицата на ски спорта в Италия през 90-е.

Дебора Компаньони откри ски сезона в Банско, спускайки се по легендарната писта „Томба“. Дали съдбата си знае работата или организаторите на зимното събитие са я свършили добре, е въпрос на интерпретации, но важното е, че Компаньони се нареди и в още един звезден отбор – този на гостите, „прерязали лентата“ на ски сезона за поредна година.

2023 ще бъде запомнена още с това, че Банско бе обявен за ски курорт номер 1 в България за 11-и пореден път.

След спускането си по „Томба“ към многобройната публика , Компаньони бе посрещната с аплодисменти. Тя сподели пред журналистите:

За първи път съм в Банско. Приятно е. Марк (Жирардели) е мой добър приятел. Той ми се обади и ме покани да дойда в Банско, а аз се съгласих. Мисля, че е много хубаво място за ски, зная, че тук се провежда и ски купа по ски. Италианският тим бе страхотен! Благодаря ви за поканата!

Спускането на Компаньони бе именно с нейния партньор в днешния ден – собственикът на „Юлен“ – Марк Жирардели.

„Щастливи сме, че имаме сняг. Мисля, че това е прекрасен старт на зимния сезон. Щастлив съм, че ще имаме Световна купа през февруари и това е перфектният старт за начало на сезона!“

ИНФОМРЕЖА пък е единствената българска медия, която успя да разговаря с Дебора Компаньони след края на нейното участие в пресконференцията по повод откриването. Компаньони предизвика фурор не само от страна на гостите, но и сред журналистите, които поискаха снимка и автограф.

Компаньони положи първият подпис върху емблемата на Банско в пресклуба.

А ето какво сподели и пред медията ни:

Александра Димитрова: Вие сте родом от град, който прилича на Банско – близък до планината, това ли подтиква във Вас любовта към ските?

Дебора Компаньони: Израснала съм в едно малко градче, което е много по-малко и от Банско. Специално баща ми и семейството ми винаги са имали традиция в ските и обичта си към планината. Те ме качиха на ски, когато бях много малка и мисля, че почти веднага успях да придобия добра техника. Никога не съм мислила, че ще се занимавам професионално със ски, винаги е било заради любовта към планината, към ските като спорт. (Мислила съм), че ще е за удоволствие. След това започнах постепенно със състезанията и да се занимавам професионално със ски, но никога не е било водещо. Смятам, че това е важно и за малките деца – любовта към спорта и планината, цялото усещане, което дават тези две неща, трябва да са водещи, а не състезанията, за да станат добри преди това.

Тежка ли е короната да бъдеш ски икона в Италия и не само?

Дебора Компаньони: Не! За мен наистина винаги е било гордост да имам толкова много последователи, не само докато се състезавах, но и след това. Те винаги са заставали зад гърба ми. Аз спрях да се състезавам през 2000-та година, но все още имам почитатели. За мен това никога не е било тежест, а гордост. Естествено сега малките не ме познава, но по-големите – родителите им, знаят коя съм.

Кой слалом е по-труден – този на питата или на червения килим?

Дебора Компаньони: Два отделни свята. Светът на спорта и по-специално на някой спортове е много истински. Там не можеш да излъжеш, не можеш да измамиш. Точно затова трябва да си много добър точно в този момент.

Спуснахте се по питата „Томба“ – символично ли е за вас това спускане предвид неговото име и слава в Италия?

Дебора Компаньони: Бяхме заедно в продължение на 10 години и имаме огромно приятелство. През тези 10 години нямаше социални медии и нямаше информация за началото на състезанията! Беше истинско. Преживяхме едни 10 незабравими години!

ОЩЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК:

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK