ДБ при Радев: Трябва да се излъчи управление в този парламент, ние сме готови

Снимка: Президентство

Консултациите при президента Радев и вицепрезидента Илияна Йотова

Сигурен съм, че си давате сметка не само за липсата на дългосрочни договори за доставка на газ, забавянето с поддържа транспортната мрежа на страната, липсата на подготвени законопроекти, които да бъдат внесени в парламента, касаещи Плана за устойчивост, буксуване на правосъдната реформа, на модернизацията на въоръжените сили, която има важно значение в текущата геополитическа обстановка, и ред други факти. И всички разбираме, че е необходимо да има работещ парламент, за да може България по-лесно да премине през тези кризи, не само от по-лесно да премине, но и по-бързо да очертае един стратегически хоризонт, така че да не допуснем изоставане на страната ни, която да става перфектна на Европа.

Това каза президентът Радев пред Христо Иванов в третия цикъл от консултации за съставяне на кабинет в рамките на 47 НС.

Иванов на свой ред като съпредседател на ДБ отговори:

Смятаме, че третият мандат парадоксално е мандат на диалога, мандат на излизането извън обичайните по-тежки клишета. Той е много добра възможност за всички нас да опитаме да преодолеем тази тенденция.

Ние изразяваме готовност да участваме в усилията за формиране на правителство.

Ако отговорността да реализираме третия мандат, ключовото нещо ще бъде диалога и слушането на това какво казват всички останали. Ние общо взето ще сведем до минимум условията, които неща поставяме, защото много се увлече българската политическа класа в поставяне на разделителни линии и червени линии без да може да предложи решение осем месеца след поредните избори.

Ние сме готови да водим диалог в рамките на досегашната четворна коалиция, която се разпадна. Със сериозни изводи от нейния разпад, и то изводи които включват както неща, за които много се говори, така неща за които не толкова се говори.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK