Дават 1 910 373 лв. на общините за деца, които не са приети в ясли или детски градини

Снимка: Infomreja.bg

Одобрени са допълнителни трансфери по общински бюджети

Министерският съвет на Република България прие Постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2024 г. за компенсиране на извършените от родителите разходи за периода: 1 ноември - 31 декември 2023 г. за отглеждане, възпитание и обучение на децата, които не са приети в общински детски ясли или яслени групи в общински или държавни детски градини поради липса на свободни места

Допълнителните трансфери са за други целеви разходи в общ размер на 1 910 373 лв., разпределени по бюджетите на общините за 2024 г. за компенсиране на разходите за периода: 1 ноември - 31 декември 2023 г. за отглеждане, възпитание и обучение на деца, които не са приети поради липса на места в общински детски ясли и яслени групи в държавни или общински детски градини, посочват от Министерски съвет.

Допълнителните трансфери по бюджетите на общините ще се осигурят за сметка на предвидените в централния бюджет за изпълнение на политики в област „Здравеопазване“ по чл. 1, ал. 5, т. 3.3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK