Дамският рали тандем Стоянова/Иванова първи на „Рали Сърбия 2016”

Снимки: СК "Диамо"

Дамският екипаж на автомобилен клуб „ДИАМО“ - Диана Стоянова/Иванела Иванова, завоюва челната позиция в клас RC5 в най-голямото и престижно състезание в Сърбия, което беше кръг от Европейския рали трофей и кръг от Шампионата на България.

След тях се наредиха Титов/Георгиев и трети останаха Желязков/Манев, които претърпяха инцидент. Надпреварата се проведе в гр. Ужице, Сърбия в периода 23-25 септември. По програма в петък (23 септември) се проведе церемониален старт в центъра на града.

„От опита който имам, това е най-трудното ни състезание. Не само за мен, а и за целия ни отбор. Имаше моменти, в които моята навигаторка Иванела не вдигаше глава заради подробните ни записки. Нямахме право на грешка, защото направим ли такава, сме аут от ралито. На шестата отсечка в съботния ден удрихме и изкривихме предна дясна джанта, имахме късмет, че гумата не се спука.

Отсечките бяха много тесни, хлъзгави с много фракции и превали. Тренировките и опознаването направихме с новия Рено Меган, който ни бе предоставен от ОМНИКАР АУТО. Страхотен автомобил, с който описахме етапите много точно", заяви Диана Стоянова.

„Радвам се, че завършихме на първо място, караме в добър синхрон с Диана и постепенно ставаме все по-бързи. Наистина отсечките бяха много тежки, но се справихме. Все още има какво да усъвършенстваме, трябват ни повече километри заедно", заяви Иванела Иванова.

Рали „Сърбия“ стартира събота сутрин със шест скоростни етапа и дистанция от 201 километра. С малкия опит в рали дисциплината тандемът започна състезанието със силна мотивация за добро класиране, като синхронизацията и увереността между тях се подобряваше с всеки изминал етап. Без технически проблеми финишираха първия тежък състезателен ден.

В последния втори ден екипажите трябваше да изминат нови етапи с дистанция 160 километра, но поради тежките инциденти по отсечките, на състезателите им прибавяха служебно време и преминаваха в нормално темпо.

В генералното класиране на Рали „Сърбия” се наредиха Стайков/Давидоне с Мицубиши Лансър, след тях финишираха Атанасов/Башкехайов с Митцубиши Лансър, а на трето място Рабренавич/Хенел.

За дамския тандем предстои последния кръг от шампионата на България „Рали Стари Столици”, който ще се проведе в Шумен на 08-09 октомври. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK