Дамският рали екипаж Диана Стоянова/ Иванела Иванова с първо място в Рали „България“ 2018

Диана Стоянова и Иванела Иванова, снимка: СК "Диамо"

Екипажът на Спортен клуб „Диамо“ - Благоевград, Диана Стоянова и Иванела Иванова, спечели първо място в клас RC3 след изминалото този уикенд Рали „България“ 2018.

Дамите постигнаха огромен успех зад гърба си, след като се наредиха на четвърта позиция в крайното генерално класиране за състезанието и трето място в класа за автомобилите с предно задвижване на колелата.

Надпреварата се проведе в периода 12-14 октомври в курортния комплекс "Албена" и беше последен кръг от рали шампионата на България, както и последен за Балканския рали трофей. Стартиралите бяха общо 26 екипажа на брой, а в класа на Диана и Иванела бяха най-многобройни - шест.

Церемониалният старт се състоя в петък на морската гара във Варна, а няколко часа по-късно предстоеше нощен суперспециален етап по улиците на комплекса в Албена.

Истинската битка бе предвидена с рестарт в съботния ден и шест скоростни отсечки в близост до Дюлинския проход, легендарното трасе Аладжа манастир и село Аврен, който бе на тъмно.

След първата обиколка от отсечки, Диана и Иванела имаха дребни технически проблеми по техния Type-R, но благодарение на светкачивната работа на механиците от Диамо, те бяха отстранени навреме в сервизната зона и след първия ден дамският тандем оглавяваше първата позиция в класа си.

В неделя предстояха четири скоростни отсечки с по две преминавания през „скока“ на Бялата вода и спускането от Аладжа манастир към Виница. Целта на Спортен клуб Диамо беше да запази класирането си в генералното класиране и да защити позицията в клас RC3.

Така се и случи, след последния етап дамският екипаж Диана Стоянова и Иванела Иванова бе изключително радостен от невероятния успех с постижението си, тъй като това класиране им гарантира второ място в годишното класиране в клас RC3.

Щастливи сме, че бяхме част от 49-ото издание на Рали България. Състезание, което показа, че може да поддържаме добра скорост в отсечките и да владеем автомобила. В събота имахме дребни технически проблеми след двата дълги етапа Дюлино и Козичино, но те бяха отстранени още в сервизната зона. В неделния ден се борихме да защитим първата си позиция в класа и да завършим успешно в надпреварата. В крайна сметка стигнахме до финала на 1-во място в клас RC3, 3-то в класа за предно предаване и 4-та позиция в генералното класиране. Поздравления за всички колеги, които достигнаха до финала. Също така искам да изкажа благодарността си към целия екип на Диамо за светкавичната работа по време на цялото състезание, коментира Диана Стоянова.

 

КОМЕНТАРИ

SS08:36 - 17.10.2018
Браво бе мацки!
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK