Дамски екипаж удържа на мъжката конкуренция в „Рали България 2016”

Снимки: Пламен Асенов и Петко Станчев

Новосформираният дамски екипаж на автомобилен клуб „Диамо“ Диана Стоянова/ Иванела Иванова направи голяма крачка към сбъдването на една мечта, а именно участие в най-голямо и престижно състезание в нашата страна рали „България“ 2016 г.

За екипажа бе важно да финишира успешно в това толкова тежко рали, като основна цел за тях бе сработването между пилот и навигатор. Дамите избраха много висока летва с участието си, тъй като за тях е първо като екип, а състезанието предложи много трудни и технични етапи.

„Изключително тежко състезание. Освен асфалтовите отсечки с много фракции и превали, за първи път карам на макадамово трасе. Ралито е приблизително 630 км и се радвам, че много бързо се адаптирахме към нещо ново и различно, както за нас така и за механиците ни” – заяви Диана Стоянова.

Надпреварата се проведе в морската столица Варна в периода 27-29 май. По програма в петък (27 май) бе предвиден церемониален старт, на който Диана и Иванела бяха приятно изненадани с букет цветя от носителите на Европейския рали трофей за 2014 г. Крум Дончев и Петър Йорданов.

Рали „България“ стартира събота сутрин с осем скоростни етапа, два от тях изцяло нови Солник и Сини рид, а останалите са познатите Аладжа манастир, Аврен и атракционния етап на главен пътен възел във Варна.

Тандемът започна състезанието плахо, като синхронизацията и увереността между тях се подобряваше с всеки изминал етап. Без технически проблеми финишираха първия тежък състезателен ден. В последния втори ден екипажите трябваше да изминат същите етапите от събота, обаче в обратна посока.

Екипажът Стоянова/Иванова премина през първата половина успешно, но в предпоследната скоростна отсечка „Дюлино“ на 6 км след старта ги възпрепятства технически проблем, който наложи тяхното отпадане.

Въпреки лошия късмет, екипажът е силно мотивиран за успешни бъдещи участия в автомобилния спорт. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK