Дали е добре да сме толкова смарт?

Винаги мислете за сигурността си, особено когато съхранявате важна информация в смат устройствата, с които боравите ежедневно.

С напредване на технологиите, напредват и познанията на хакерите. Преди да се впуснете в покупката на някоя смарт джаджа, поинтересувайте се как може да ви навреди. Ето малко информация.

Автомобили

Все повече коли имат бордови компютър, който управлява всико в превозното средство. Хакери могат да влязат в компютъра и да поемат управлението на запалването, спирачките, въздушните възглавници, дори и следването на определена посока. Всички се надяваме производителите на бъдещите умни коли да успеят да усъвършенстват сигурността на возилата.

Смарт ключалки

Няма спор, че новите умни ключалки са изключително удобни, но в същото време и уязвими. Добър хакер може да отвори жилището ви, гаража, прозорците или касата.

Смарт телевизори

Дори телевизорите вече могат да правят куп неща. С възможността си да влизат в интернет и те стават уязвими на хакерски атаки. В един момент през телевизора недоброжелатели могат да достигнат до данни от социалните мрежи, да наблюдават дома ви и да ви създадат един куп проблеми.

Смарт часовници

Новите смарт часовници са заместители на телефоните и са особено предпочитани от всички, които имат доста натоварено ежедневие. Не винаги човек може да проверява, кой е звънял на телефона, има ли мейли, съобщения и др. Умният часовник показва часа и покрай това върши работата на смартфона. През часовника, обаче, хакери могат да достигнат до конфиденциална информация за вас.

Смарт ключалки

Тези удобни смарт гривни се използват предимно от активните спортисти и от хората, които се  стремят към максимално здравословен начин на живот и отдих. Недоброжелател може да се добре до информация за здравословното ви състояние и да я използва по некоректен начин.

Препоръчително е, когато използвате умни устройства да не им се предоверявате и да ги оставяте незащитени. Не оставяйте безразборно информация, която не трябва да попада в чужди ръце.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK