Д-р Мария Радойкова и д-р Иван Канелов в конкуренция за шефското място в МБАЛ "Иван Скендеров"

Д-р Мария Радойкова, снимка: Infomreja.bg

Двама са кандидатите, подали документи за участие в конкурса за нов управител на МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев. Това са досегашният управител д-р Мария Радойкова и д-р Иван Канелов.

Срокът за подаване на документите на кандидатите изтече в петък, а днес в община Гоце Делчев бе даден стартът на конкурса с разглеждане на документите на двамата претенденти за поста.

Следващите стъпки, които предстоят, са разглеждане на подадените от двамата кандидати планове за развитието на болницата през новия тригодишен мандат на управление, както и събеседване.

Конкурсът бе обявен поради изтичане мандата на досегашния болничен шеф д-р Мария Радойкова. На общинско заседание през март бе избрана комисия за организиране и провеждане на конкурса в състав: председател - Мария Устаилиева - юрист и секретар на община Гоце Делчев, секретар - Йорданка Ендрева – директор на ФСД, и двама общински съветници, единият от които е магистър по медицина.

На мартенската сесия общинските съветници задължиха управителя на МБАЛ "Иван Скендеров" д-р Мария Радойкова да предостави на председателя на комисията Мария Устаилиева документи относно здравнодемографската характеристика на района, диагностично-лечебната дейност, структурата, бюджета, както и численост и щатното разписание на персонала до 18.04.2017 г., който отчет ще бъде разгледан на насроченото за утре заседание.

Изискванията към кандидатите за поста управител на МБАЛ „Иван Скендеров" са: да притежават образователно-квалификационна степен “магистър“ по медицина съответно дентална медицина, както и квалификация по здравен мениджмънт.

Управлението на МБАЛ „Иван Скендеров“ е възложено на досегашния управител д-р Мария Радойкова с договор от 23.08.2010 г. на община Гоце Делчев след проведен конкурс. С решение на Общинския съвет на основание чл. 63, ал. 4 от Закона за лечебните заведения през 2013 г. договорът с д-р Радойкова бе подновен за още три години.

През декември 2016 година също с решение на ОбС-Гоце Делчев бе възложено на кмета Владимир Москов да подпише с д-р Мария Радойкова допълнително споразумение към договора й, с което е възложено управлението на болницата в Гоце Делчев до провеждането на обявения за 22.05.2017 г. конкурс.

Основните теми, които ще са обект на събеседване при провеждането на конкурса, са: Приоритети и задачи на лечебното заведение в съответствие с националната здравна политика – степен на познаване на нормативната уредба, регламентираща дейността на лечебните заведения.

 

Д-р Иван Канелов, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Потърпевш01:02 - 01.11.2017
Простете,грешка,исках да кажа д-рКанелов......
Потърпевш00:53 - 01.11.2017
Тъпа,ограничена,невежа и от такъв управител ти зависи работата и живота!Хората бягат ,да се лекуват другаде,персоналът е гол и бос,храната на болни и персонал -помия,заплатите ниски,дългът расте.....дали пак ще чакаме да дойде един спасител ,като д-р Камелия,който като пеокорист успя да спаси болницата от фалит!Но да не се чудим ,така е в България-прогресират тъпаците, глупаците,стига да имаш зад себе си голяяям гръб!!!!
пациент13:56 - 04.06.2017
Д-р Канелов е млад, добър специалист с дълъг административен опит. Всички искаме добрите промени в болничната практика - ето я възможността за хората от Гоце Делчев!!
??????09:13 - 23.05.2017
Необходима е промяна нали това е мотото на червените а не да толерират хора бетонирани на постове , Нека има промяна за толкова години на един пост човек се изчерпва , амортизира, няма нови идеи както и няма стремежи . Просто изхабяването е на лице . Промяна е най- добрият вариант .

FACEBOOK