Д-р Иван Ибришимов: Решението да се изгради депо за отпадъци на терен край село Джерман не е добро

Снимка: Infomreja.bg

Темата за депото за битов отпадък вече се превръща в кошмарна за област Кюстендил. Теренът, който е предложен край дупнишкото село Джерман не отговаря  на никакви норми за подобно съоръжение каквото е депото за битови отпадъци, тъй като освен всичко е и на свлачищно място. Това каза за ИНФОМРЕЖА народният представител от БСП д-р Иван Ибришимов.

Той обоснова думите си с факта, че въпросния терен се намира първо в близост до реката и на 300 м. по въздух от първата къща на село Джерман. По думите му несъгласието на самите хора също е проблем. От друга страна областта не може да е без депо, защото общините ще търпят санкции, че няма къде да си депонират боклука.

„Това се превръща в доста сложен казус, който идва от ината на управляващите в община Дупница да променят решението относно посочения терен. Това можеше да стане преди 4 - 5 години, когато аз също съм подкрепял хората по време на техните протести срещу построяването на депото. Надявам се да се намери разумно решение на казуса, но за момента ситуацията е все още под въпрос“, уточни д-р Ибришимов.

Самият той в качеството си на народен представител е лично ангажиран по отношение на проблема и смята, че трябва да се намери наистина едно разумно решение, различно от това да се построи депо на избрания към момента терен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK