Д-р Ивайло Моллов е новият председател на Общинския съвет в Сатовча

д-р Ивайло Моллов, снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg, архив

Днес на повторното заседание за избор на председател на Общинския съвет в Сатовча местните парламентаристи си избраха за шеф д-р Ивайло Моллов - водач на листата за общински съветници на Коалиция "За община Сатовча". Кандидатурата на д-р Моллов е била единствената, предложена за гласуване на днешната сесия. Новоизбрания председател са подкрепили 12 съветници от общо 17 народни избраници от четири политически сили.

Според анализите и предположенията, направени след избора, се оказва, че и общински съветник от групата на ДПС е гласувал за д-р Моллов.

17-членният състав на парламента в Сатовча е разпределен по мандати по следния начин: ДПС – 6, ГЕРБ и Коалиция „За община Сатовча“ – по 4, „Български социалдемократи“ – 2 и ОДС – 1.

На днешното заседание, което бе водено от най-възрастния общински съветник и бивш заместник-областен управител Сюлейман Арунов, клетва положиха отсъстващите по уважителни причини от първата сесия общински съветник Савко Манов и новият стар кмет на село Крибул Ибрахим Шишков.

Както ИНФОМРЕЖА писа, преди две седмици на тържествената сесия на новия Общински съвет в Сатовча клетва положиха всички новоизбрани кметове и общински съветници без председателя, който тогава все още не бе избран. Причината бе, че издигнатите от политическите сили двама претенденти за председателския пост получиха равен брой гласове по време на тайното гласуване.

 

КОМЕНТАРИ

Г+Г= МА07:42 - 24.11.2011
Защо предложението дойде от устата на ДПС съветничката Нафиде Бошнакова от Слащен?!Случайно,о не мили добре обмислен ход на арбенката?!!!!! Сега ще има голямо лапане с тази нова коалиция "АМАМ"! Да ни е честито!
човек от народа16:06 - 19.11.2011
Коалиция зя община Сатовча си заслужават този пост тъй като те са моралния победил в изборите за общински съветници-кое беше по добре според вас да подкрепят съветник от ДПС или от ГЕРБ те са се доказали и имат пълното право на този постр имат собствено мнение и облик така че няма да слугуват нито на никоилл. Честита победа на всички 1828 избирателини аз вярвям че той ще оправдае гласуваното му доверие и няма да ви предаде
така е,но....11:25 - 19.11.2011
Сатовча,това е така но не баш така! Нека да видим нареден пасианса докрай и тогава ще кажем кое,как е било и ВИЕ САТОВЧА КЪДЕ БЯХТЕ ДОСЕГА,ЦЕЛИ 8 ГОДИНИ!? Много ти е къса паметта!
Z&Z10:23 - 19.11.2011
До избирателите на Коалиция за община Сатовча, поздравявам ви за правилния избор може само да се радвате защото най достойния е избран за председател вашите гласове не са отишли на вятъра - аз съм един от тях и много са радвам за случващотото се. Пожелавам успех на новия председател

FACEBOOK