Цветя и свещи в памет на Милен Цветков

Снимки: БГНЕС

На мястото бяха поставени бележки с искане за справедливост

Приятели, колеги, минувачи оставиха цветя и свещи на мястото, където вчера загина при тежка катастрофа известният журналист Милен Цветков, предаде репортер на БГНЕС.

На мястото до метростанцията бяха поставени цветя на мантинелата до пътното платно, поставен беше и надпис „Справедливост“. Свещи в памет на Милен Цветков осеяха тротоара, някои, подредени във формата на сърце.

„Много лично е. Всички знаем защо – смъртта на Милен. Това е моето последно сбогом с него. Има моменти, в които думите са излишни“, каза жена, която пожела да остане анонимна пред нас, но каза, че Цветков е бил скъп за нея човек.

На мястото бяха поставени бележки с искане за справедливост и адекватно наказание за 22 годишния мъж, извършил деянието.

Александър Димитров живее в района и дойде с велосипеда си, за да остави цвете на мястото. Той каза, че от известно време там се движат с висока скорост и призова държавата да се погрижи за сигурността на гражданите си, а не да се оправдава с опасния вирус, който върлува в страната.

„Можех да съм аз, можеше да е жена ми. Ние живеем тук наблизо. Никой дори нямаше да разбере. Милен беше изключителен журналист и човек. Лично аз съм му почитател. Сега знаем за тази изродщина само защото е той“, каза със сълзи в очите Димитров и добави, че заради безразсъдното шофиране ние трябва да сме гетото на света.

Той каза още, че ще даде своят кредит на доверие на главния прокурор Иван Гешев, ако съдът постигне максималната присъда за извършителя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK