Цветелин Кънчев празнува Банго Василий в Сандански

снимки: infomreja.bg

Над 300 роми от цяла България се събраха в Сандански в чест на Банго Василий.

Най-таченият от ромската общност празник бе отбелязан с пищно тържество, музика, танци и всеобщо веселие в местния ресторант „Байкал“.

За ромската Нова година в Сандански дойде и лидерът на „Евророма“ Цветелин Кънчев, който наред с другите гласовити певци, също показа завидни певчески умения.

Сред уважилите ромския празник бяха кметът на Сандански Андон Тотев, председателят на Общинския съвет Атанас Стоянов, касиер-счетоводителят на БСП и общински съветник от Благоевград Емил Костадинов и народният представител от Коалиция за България Корнелия Нинова.

От името на столетницата и лично от нейния председател Сергей Станишев Костадинов прочете поздравителен адрес.

„Ако цветът на музиката, цветът на красотата и цветът на енергията са елипса, то тази вечер един от фокусите на елипсата е ресторант "Байкал", заяви Емил Костадинов, след като отправи своите пожелания към ромите за здраве и късмет през новата година.

Празникът не мина и без традиционния конкурсза красота, в който ромски девойки дефилираха и демонстрираха чар и обаятелност пред многобройната публика в ресторанта.

На тържеството, продължило до късно вечерта, дойдоха и ромски общественици от Индия, които също грабнаха микрофона, за да поздравят празнуващите.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Do fidanka23:03 - 02.03.2013
Ako ISTINATA za vas manguri e OBIDA-SORI.
FIDANKA15:59 - 10.02.2013
TOchno taka parvo se nauchi da pishesh i sled tva 0bijdai grozniko ;)
До hitler02:34 - 16.01.2013
Научи се да пишеш, бре!
hitler18:56 - 15.01.2013
bre 6toe mangyr 6toe vampi na edno mesto

FACEBOOK