Цветанов води при студенти жена, жертва на трафик

infomreja.bg,

„Дневно трябваше да обслужвам по 20-30 клиенти в Холандия. И така осем години, за които изкарах с тялото си 4 милиона евро. Парите отидоха при моя сводник. В момента живея на социални помощи”. Това разказа пред студентите от ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград млада жена, която се представи с името Олга.

Тя присъства на лекция на тема "Трафик на хора", която преди това вътрешният министър Цветан Цветанов изнесе пред младежите.

Олга заминала доброволно за Холандия, още докато била студентка втори курс у нас. Тръгнала с надежда за по-добър живот, но реалността се оказала различна. Сводникът й взел документите и контролирал всеки неин телефонен разговор с родителите й в България.

Когато успяла да пусне жалба в полицията, сводникът бил арестуван и в момента излежава осъдителната си присъда в Холандия. Срещу същия човек у нас пък се води дело за пране на пари, обясни Цветанов.

Според него най-често младите момичета стават жертви на трафик, като им се обещава по-добър живот в европейските държави с примамливи предложения за сезонна работа.

”През последните години имаме ръст в идентифицирането на жертвите на трафик у нас. За 2011 г са идентифицирани 541 жертви на трафик, докато предходните са наполовина по-малко. За съжаление България се очертава като страна износител на този вид престъпност”, допълни вътрешният министър.

Той предупреди студентите, че няма момиче, което да е застраховано, че такова нещо не може да му се случи. Той даде пример с последната операция с модната агенция, продавала момичета, където родители водят сами децата си, привлечени от възможността да им осигурят бляскаво бъдеще.

 

infomreja.bg,
infomreja.bg,
infomreja.bg,

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK