Цветанов призова в Гоце Делчев за единна структура и да се загърбят личностните противоречия

Снимка: Infomreja.bg

След посещението си и срещата с актива, кметовете и общинското ръководство на ГЕРБ председателят на парламентарната група Цветан Цветанов, областният координатор и депутат Даниела Савеклиева и колегите й народни представители,  Александър Мацурев, д-р Емил Тончев и Георги Динев, присъстваха на провеждането на общинската отчетно-изборна конференция на ГЕРБ в Гоце Делчев.  

При кворум от сто и двама делегати за председател на структурата в Гоце Делчев бяха номинирани четирима членове, като най-много гласове събраха при гласуванията Ася Трендафилова, Борислав Пръков и Георги Найденов.

Четири бяха и номинациите за организационен секретар, от които най-много делегати подкрепиха номинациите за организационен секретар на Ася Трендафилова, Костадинка Богданов и Димитър Попов.

При третото гласуване за членове на партийното ръководство бяха номинирани 16 души. Гласуваните на отчетно изборната - конференция на ПП ГЕРБ в Гоце Делчев номинации предстои да бъдат одобрени от Изпълнителната комисия.  

Конференцията започна с уточнение и проверка на кворума и проверка на подписите на присъстващите в залата делегати. За водещ на конференцията бе избрана адвокат Костадинка Богданова, след което последва и отчета на вече бившия председател и депутат Димитър Гамишев.  

„Тръгвам си с гордо вдигната глава,  не посрамих ГЕРБ като общински ръководител и като досегашен председател ще предам щафетата на следващия избран общински лидер“, заяви от трибуната Гамишев.

Той отчете и дейността си като общински съветник като заяви, че в малкия парламент е отстоявал политиката на ГЕРБ, че през краткия период на председателството му по негова и по инициатива на ръководството са били направени десетки дарения като в Дома „Иван Кюлев“, новостроящия се християнски храм „Света Богородица“, за Коледа са били зарадвани с подаръци и децата от всички училища.

Относно политическата си дейност Гамишев отчете президентските избори, при които е била постигната крехката разлика от 300 гласа между кандидата на ГЕРБ и издигнатия от БСП кандидат Румен Радев, както и удвоеният на втория тур резултат,  също на президентските избори. Гамишев отчете и като постижение постигнатия резултат на местните избори, на които за ГЕРБ са гласували 4000 души с разлика от 60 гласа между двамата опониращи си на кметските избори кандидати.

Бившият депутат и лидер на общинското ръководство на ПП ГЕРБ Гоце Делчев - Георги Андонов, също взе думата на конференцията и пожела успешно приключване на отчетно-изборната конференция, както и от нея всички делегати да излязат обединени в името на каузата ГЕРБ независимо кой за коя от номинациите е гласувал. Андонов сподели, че още по негово време, когато е бил председател на ГЕРБ - Гоце Делчев, и по време на предизборната кампания, при която той бе кандидат за кмет, е усетил, че в структурата между членовете и ръководството има разделение, конфронтация и напрежение, което е довело до лошия изборен резултат.

„Проведохме добра кампания с лош резултат“, призна Андонови призова към единство и по-усърдна работа от страна на всички членове на ГЕРБ за в бъдеще. Двамата с Димитър Гамишев дадоха и нагледен пример като седнаха на конференцията един до друг, за което получиха и похвала от Цветан Цветанов.

„Нека да обединим усилията си и да се подготвим за новите предизвикателства - европейските и местни избори през следващата година. Само когато сме сплотени и си поставяме ясни цели, можем да ги изпълним“, каза Цветанов.

По време на речта си председателят на ГЕРБ подчерта, че структурата трябва дa е единна, да се загърбят личностните противоречия, защото те само помагат на политическите опоненти.

„През тези години партията вече е изградена - има своя гръбнак, своите струрктури и е важно да работим заедно, да градим мостове помежду си”, каза още Цветанов. Той благодари за добрата съвместна работа на народните представители от Благоевградска област, които обикалят всички населени места, за да чуят проблемите на хората.

Зам.-председателят на партията на Бойко Борисов бе категоричен, че добрите финансови и икономически показатели на държавата дават самочувствието и възможността за увеличение на фонд работна заплата в бюджетната сфера.

„Трябва да съсредоточим усилията си към предстоящите избори – евроизборите ще са основополагащи за подготовката ни за местните избори”, заяви още пред пълната зала Цветанов. Според него на изборите за членове на Европейския парламент ГЕРБ трябва да постигне резултат, който да даде самочувствието и на местните избори и партията да постигне по-добър резултат от 2015 г.

„Сега имаме 130 кметове на населени места, в които живеят над 5 млн. жители, и 1727 общински съветници. На следващите местни избори трябва да надградим тези резултати, защото само когато управлява ГЕРБ има икономическа и финансова стабилност в страната и ръст на доходите”, бяха думите от трибуната на Цветан Цветанов.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK