Цветанов похвали новия лидер в Гоце Делчев Димитър Гамишев, насрочват конференция в Гърмен след изборите

Снимки: ГЕРБ и Infomreja.bg

Похвала за работата си като общински лидер на ПП ГЕРБ-Гоце Делчев получи днес Димитър Гамишев от заместник-председателя на партията Цветан Цветанов. 

Още с пристигането си Цветанов похвали и новото ръководство на ГЕРБ в община Гоце Делчев след неотдавнашния му избор. "Похвално е, че новото ръководство най-напред се зае и насочи усилията си в консолидиране на структурата и местните организации по места. Надявам се, както винаги, за президентския вот отново да се поздравим с добри резултати", заяви той. 

От своя страна депутатът Георги Андонов каза, че освен на приемника си Димитър Гамишев ще помааг с каквото може и на цялото ръководство на партията и неговите членове в предстоящата президентска кампания. 

Днес Цветанов предприе поредния си партиен рейн в Пиринско за срещи с общинските лидери и ръководства. Първата му спирка бе в Благоевград, след което посети общините Благоевград, Гоце Делчев, Гърмен и Сатовча. Срещите, които се проведоха при закрити за журналисти врати, започнаха от Гоце Делчев. Заедно с Цветанов в рутинните партийни срещи с актива на ГЕРБ се включиха и двамата депутати Даниела Савеклиева и Георги Андонов, както и областният управител Бисер Михайлов и заместникът му Асим Адемов. 

"С тези срещи поставяме началото на предизборната кампания за президент и вицепрезидент. След Благоевград и Гоцеделчевския регион предстоят разговори и с нашите ръководства във Варна и всички други общини. Мобилизацията на структурите предстои през октомври, когато ще стартираме истинската предизборна кампания и вече ще се знае нашият кандидат за президент.

Общинската отчетно-изборна конференция в Гърмен ще бъде насрочена след президентските избори, заяви още Цветанов в Гоце Делчев. Отлагаме я за тогава, за да можем да осигурим спокойна среда за работа по кампанията, поясни той. 

Както писа ИНФОМРЕЖА, преди месеци в Гърмен бе проведена нелегитимна общинска конференция от вътрешни партийни опозиционери и дори бе избрано ново ръководство, което впоследствие не бе признато от Изпълнителната комисия на ГЕРБ. 

Опитът за вътрешен преврат в структурите на ГЕРБ в Гърменско доведоха до сътресения и нарушение в отношенията между актива. Така на настоящото ръководство с председател Верхад Ислямов, което от няколко години е с временен статут, се пада частта да организира и проведе предстоящата предизборна кампания. 

Относно кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цветанов заяви, че кандидатите ще бъдат обявени в края на септември, като допълни, че те са разпознаваеми и приемливи за избирателите. 

"Няма значение дали кандидатът за президент ще е мъж, или жена. Важното е да работи за обединението на нацията и в името на българските граждани и интересите на България", заяви депутатът от Благоевград Даниела Савеклиева, с което отговори на въпрос дали жените са по-добри управници.

"След загубата на кметския вот и моята оставка от лидерския пост в ГЕРБ-Гоце Делчев оставаме сплотени. Нямаме сериозни разногласия и се стараем да обединяваме структурите. Гоце Делчев и регионът ни е естествен център с живеещи в него демократично мислещи хора, така че съм убеден, че президентската кампания ще протече упешно и ще се поздравим с добри резултати", каза от своя страна и народният представител и бивш лидер на общинската структура Георги Андонов.

 

КОМЕНТАРИ

Той20:29 - 30.08.2016
Алиле,съгреши фатално!
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK