Цял клас четвъртокласници от Сатовча се премени в народни носии на прощаване с началния курс

Снимки: Личен архив

С народни носии в последния си ден от началното училище се облече на раздяла целият клас чатвъртокласници от СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Сатовча заедно със своите учителки Сузана и Аксиния Влайкови.

Емоционална раздяла на четвъртокласниците бе изключително трогателна и сърдечна, като ученици и родители благодариха на двете учителки от училището и приветстваха идеята да се облекат всички в народни носии. 

Четиригодишната история от порасналите вече ученици, които 15 септември ще са в 5-и клас, от далечната 2012 г. до момента, бе представена под формата на уникална презентация.

Сузана Влайкова, напомняща с премяната си на учителка от старите български приказки, връчи на учениците свидетелствата им за успешно завършен начален курс на образованието и отправи сърдечно послание към тях и родителите им на милоно прощално тържество. 

"Днешният ден е паметен за вас. Завършвате начален етап на образование. На този специален за нас ден обличането ни в народни носии е нашето послание, което изпращаме към всички млади хора. Това е надежда за пробив в натрапваните през последните години ценностни системи! Това е надежда повече млади хора да вземат примера ни, за да възродим ценности и традиции! Това е демонстрация на свобода! Желая ви от сърце успех в предстоящите предизвикателства!”.

Това заяви класният ръководител Сузана Влайкова на своите четвъртокласници, които се простиха с нея с малко тъга, насълзени очи и безкрайни благодарности от родителите им. 

Изнената на финала бе огромна торта, също с прощално послание, с която децата се почерпиха на своя мими абитуриентски бал в прекрасните си тоатети - красиви народни носии.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK