Цонева: От началото на войната в Украйна Радев има проруска позиция

Снимка: Нова тв

Тя коментира и темата за концесията на пристанище „Росенец”

Плаващите мнозинства, които да определят посоката за развитие на страната, са абсолютно неприемлива формула за „Продължаваме Промяната-Демократична България”. Това заяви пред Нова тв депутатът Антоанета Цонева.

По думите ѝ „управлението има смисъл, ако то може да формира мнозинства в парламента, които да стоят зад нашите политики, а не да се взимат решения, въз основата на плаващи мнозинства”. Разговорите на властта с ДПС били свързани основно с това как да бъде променена Конституцията, уточни Цонева. „Без участието на ДПС не бихме могли да коментираме, че такава промяна може да се случи”, каза още народният представител.

Антоанета Цонева коментира и темата за концесията на пристанище „Росенец”. По думите ѝ мнозинството в парламента компенсира липсата на действия от страна на служебния кабинет. Тя обясни прекратяването на концесията с регламент на Европейския съюз от октомври 2022 г. Депутатът от ПП-ДБ е категоричен, че президентът Румен Радев има проруски позиции по отношение на войната в Украйна от самото ѝ начало.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK