ЦИК утвърди образците на бюлетините за гласуване за местния вот

Снимка: Infomreja.bg

На местните избори не се образуват избирателни секции в чужбина и не се гласува зад граница

Централната избирателна комисия утвърди образците на бюлетините за гласуване за местния вот на 29 октомври на заседание в сряда. 

Бюлетината за кмет на община съдържа наименованието на общината, както и номера на изборния район. В лявата ѝ страна са посочени наименованията на политическите формации, включително на местните коалиции, възможността за независим кандидат, както и „Не подкрепям никого“. Номерата на формациите се намират в средата на бюлетината, а в дясната ѝ страна се посочват трите имена на кандидата от дадена формация, пише Нова тв. 

Бюлетината за общински съветници съдържа номера и наименованието на общината, полета за номерата и наименованието на политическите формации, наименованието за местна коалиция, за името на независим кандидат, ако е издигнат такъв, както и опция „Не подкрепям никого“. Вдясно от имената и номерата на политическите формации има номера за гласуване по преференция. 

Бюлетината за кмет на район съдържа наименованието на общината, района, както и номера на изборния район. В лявата ѝ страна са посочени наименованията на политическите формации, включително на местните коалиции, опцията за независим кандидат, както и „Не подкрепям никого“. Номерата на формациите се намират в средата на бюлетината, а в дясната ѝ страна се посочват трите имена на кандидата от дадена формация. 

Бюлетината за кмет на кметство съдържа наименованието на общината, кметството, както и номера на изборния район. В лявата ѝ страна са посочени наименованията на политическите формации, включително на местните коалиции, опцията за независим кандидат, както и „Не подкрепям никого“. Номерата на формациите се намират в средата на бюлетината, а в дясната ѝ страна се посочват трите имена на кандидата от дадена формация. 

От ЦИК припомнят, че на местния вот през есента гражданите ще гласуват за общински съветници, кметове на общини, кметове на райони в София, Пловдив и Варна, както и за кметове на кметства. На местните избори не се образуват избирателни секции в чужбина и не се гласува зад граница, добяват от ЦИК. 

Избори за кмет на кметство се произвеждат в тези населени места, които към датата на обнародване на указа на президента за насрочване на изборите за общински съветници и за кметове имат население над 100 души с постоянен адрес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK