ЦИК назначава служебно заместник-председател и секретар на ОИК- Сатовча

Арбен Мименов, снимка: Infomreja.bg

Политическите партии, участващи в консултациите за избор на ръководство и членове на ОИК в Сатовча за предстоящите местни избори и референдума, които ще се проведат 2 в 1 на 25 октомври, също не се разбраха за заместник-председателското и секретарското място, заради което ЦИК извърши назначенията служебно. 

Съставът на ОИК в Сатовча ще се състои от 11 членове. По право председателското място се пада на най-голямата парламентарно представена партия ГЕРБ, която ще се представлява от Венцислав Заимов. 

Ябълката на раздора и при консултациите в Сатовча е била за другите две позиции - за заместник-председател и секретар.

От БСП, според квотния принцип, са поискали техен човек да заеме поста заместник-председател или секретар, тъй като местата в ОИК на БСП са две.

Тяхното предложение за заместник-председател или секретар е за Младен Доленски, а за член на ОИК - Пламен Джалев.

Към същите позиции, с изключение на ГЕРБ, обаче претенции проявили представителите на партията на Касим Дал в лицето на учителката Гюлзара Качанова, както и бизнесменът Руси Камбошев от ДСБ.

Сюлейман Арунов от ДПС също е настоял за секретарско място. 

Заради получилите се разногласия кметът на община Сатовча Арбен Мименов допусна две консултации в два поредни дни, но след като представителите на политическите сили не постигнаха консенсус, изпрати протокола в ЦИК за служебно назначение на заместник-председател и секретар на ОИК–Сатовча.

Представителите на политическите партии и коалиции не постигнаха консенсус за ръководните длъжности и в Общинската избирателна комисия в Гоце Делчев на проведените преди два дни консултации. Спорът бе за секретарското място, което бе поискано от коалиция „БСП лява България" и Реформаторския блок.

В срок до 31 август кметът на общината Владимир Москов ще изпрати предложенията в ЦИК, където трябва да се вземе окончателното решение за разпределението на ръководните длъжности в ОИК - Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK