Цигуларка от Италия и Камерна опера-Благоевград, на една сцена

Снимка: Община Благоевград

Уникален концерт ще поднесе Камерна опера-Благоевград, на жителите и гостите на града по повод Деня на народните будители. Събитието ще се състои на 2. ноември от 18.00 часа на Голяма сцена в операта. Музиката е изцяло от произведения на австрийски композитор от класическата епоха В.А. Моцарт. 

Приятна изненада ще поднесе Камерна опера-Благоевград, на почитателите си през новия творчески сезон. Публиката ще има възможност да чуе две симфонии – „Дивертименто“ и „Концерт за цигулка в сол мажор“. На сцената ще има италианско присъствие, а именно изключително модерната и талантлива цигуларка - Миранда Манучи.

До края на 2017 година ще представят още няколко концерта.  През декември Операта ще зарадва меломаните с традиционния си Коледен концерт. Преди това в Благоевград ще гостува известният диригент и музикант Пауло Години от Италия, който ще представи пред благоевградската музикална публика нещо ново и различно в изпълнение на оркестъра на операта. Предстои и представянето на "Маестро ди капела" от Доменико Чимароза в изпълнение на солиста на операта Миро - Драгомир Момеков. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk