Чужденци и лица без гражданство вече служат в Националната гвардия на Украйна

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Зеленски обяви нови военни споразумения със съюзниците

Чужденци и лица без гражданство бяха допуснати да служат в редиците на Националната гвардия на Украйна с указ, подписан от президента Володимир Зеленски.

Юрий Ихнат, говорител на Военно-въздушните сили на Украйна, заяви, че страната му преминава към изтребители F-16 по спешност. По-рано CNN писа, че първата група от украински пилоти ще завърши програма за обучение на американските изтребители до лятото.

Директорът на Киевския научноизследователски институт по криминалистика Олександър Рувин съобщава, че руските сили използват севернокорейски балистични ракети KN-23 при удари по Украйна, които летят по-бързо от руските. Вече са потвърдени няколко такива случая, казва Рувин.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, във вечерното си обръщение към нацията, обяви нови военни споразумения със съюзниците на страната. Без да дава подробности, той отбеляза, че са договорени отбранителна помощ за войниците и конкретни финансови гаранции за държавата.

"За седмица бяха свалени седем руски бойни самолета "Сухой". Една от ключовите задачи пред войниците на страната ни тази година ще е защитата на небето и опазването на предните позиции на фронта от руските въздушни атаки и ракетен обстрел", каза държавният глава. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK